Part Forana 06/08/2020

Agromart i l'Associació de Varietats Locals aposten pel cultiu mallorquí amb la seva sinergia

Les dues entitats s'han unit per continuar fent feina en la recuperació de les fruites i hortalisses pròpies de Mallorca

Tomeu Riera
1 min
Rafel Figuera i Antoni Feliu. / TOMEU RIERA

ManacorL'empresa mallorquina Agromart ha fet efectiva aquest dijous la seva unió amb l'Associació de Varietats Locals mitjançant la presentació de la nova collita de fruites i hortalisses, nascudes de les llavors d'aquesta darrera entitat. Aquesta sinergia neix de l'objectiu comú de recuperar les varietats pròpies de Mallorca.

La firma ha tingut lloc a la botiga d'Agromart de Porreres, on s'hi ha tret una mostra d'allò que s'ha sembrat: pebre d'envinagrar, tomàtiga de ramellet de ferro, tomàtiga de Mutxamel i meló fei. Un dels socis fundadors d'Agromart, Rafel Figuera, i el president de l'Associació de Varietats Locals, Antoni Feliu, han explicat les característiques d'aquestes fruites i hortalisses que es comencen a sembrar pel gener i es recullen devers l'abril.

Rafel Figuera ha volgut agrair el paper de l'Associació "per haver guardat tots aquests anys les llavors perquè gent com nosaltres després les pugui sembrar i tornar a ficar al mercat. L'aposta és recuperar els gustos d'abans i el producte d'aquí". Antoni Feliu, per part seva, ha obert la porta a tots els pagesos que vulguin cultivar productes locals. El president de l'entitat agrícola ha recalcat que "hem començat amb sis o set varietats, però aquestes iniciatives són molt importants per continuar creixent".

Els productes es poden reconèixer pel segell de l'Associació de Varietats Locals, que acredita que han estat cultivats de les seves llavors. Aquests, es poden trobar a qualsevol de les 18 botigues que té Agromart repartides per tot Mallorca.

stats