Recursos Hídrics
Part Forana 29/09/2022

El Govern proposa als municipis del sud de Mallorca que hi arribi aigua potable

ABAQUA s'ha reunit amb els ajuntaments de Felanitx, ses Salines, Santanyí i Campos per tal de dur a terme aquest projecte

ARA Balears
1 min
ABAQUA proposa als municipis del sud de Mallorca l’arribada de la xarxa en alta de l’illa per proveir-los d’aigua dessalada.

PalmaEl director gerent de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua), Guillem Rosselló, s’ha reunit aquesta setmana amb representants dels ajuntaments de Felanitx, ses Salines, Santanyí i Campos per tal d’exposar-los la possibilitat que arribi aigua potable i dessalada a aquests municipis.

El projecte ja està planificat per Abaqua, però necessita la conformitat dels ajuntaments i també un compromís perquè cada part executi les tasques sobre les quals té competències. D’aquesta manera, l’aigua potable arribaria fins als municipis del sud de Mallorca.

Després de l'exposició de la proposta per part de Rosselló, juntament amb el cap d’abastament de l’Agència, al batle de Felanitx, Jaume Montserrat; el representant ses Salines, Juan Rodríguez; la batlessa de Santanyí, Maria Pons; la batlessa pedània de Cala d’Or, Bàrbara Xamena, i un advocat en representació de l’Ajuntament de Campos, els municipis valoraran la iniciativa abans de decidir la resposta. Per la seva part, Abaqua vol signar un protocol en el qual quedin fermades les responsabilitats de totes les parts, tal com es va fer amb l’Ajuntament de Manacor i la Mancomunitat del Pla l’any passat.

stats