Son Servera ofereix atenció a malalts amb danys cerebrals del Llevant

Dacesma disposa de servei de neuropsicologia, teràpia ocupacional, fisioteràpia i logopèdia en el centre de salut

L’Associació de dany cerebral sobrevingut, (Dacesma)  i l’Ajuntament  de Son Servera han firmat per aquest any 2019 un conveni de col·laboració dins el marc de la partida destinada per l’Ajuntament  a fomentar i potenciar projectes de caràcter social.

El president de DACESMA, Andreu Crespo explica que "el conveni era una necessitat per a cobrir la demanda de la gent afectada del Llevant". I és que la seu d’aquesta associació és a Felanitx el que suposava que gent d’Artà, Son Servera o Capdepera, entre altres, haguessin de perdre més de dues hores en camí.

"Son Servera és un punt estratègic que permet a l’associació seguir amb la seva línia d’apropar-nos el màxim possible a l’usuari", segons Crespo. Així mateix, tot i que existeix el servei a domicili, el fet que els usuaris puguin relacionar-se amb altres usuaris "els beneficia molt alhora que ofereix un respir als seus familiars" conclou.

L'Ajuntament de Son Servera en col·laboració amb el centre de salut ha habilitat espais en aquest perquè l’associació pugui desenvolupar les seves funcions. "Des de l’Ajuntament agraïm molt a IBSalut haver-nos autoritzat fer aquestes funcions al PAC, i també al personal d’aquest, que ha acollit molt bé als nous professionals. Estem molt contents de poder oferir aquest servei", ha explicat Dori Moreno, regidora de Serveis Socials.

Dacesma atén a qualsevol persona que pateixi una malaltia cerebral,  sigui dany cerebral o malaltia neurodegenerativa oferint servei de neuropsicologia, teràpia ocupacional, fisioteràpia i logopèdia. Es preveu que aquest servei pugui atendre a unes 20 persones de la zona.