Ses Salines eixuga la mitat del deute

Aprova liquidar 674.000 euros amb els bancs

L’Ajuntament de Ses Salines ha provat aquest divendres liquidar 674.000 euros del deute municipal, que arriba als 1.164.000 euros. Això permetrà amortitzar la meitat del deute amb les entitats bancàries. També es preveu, abans de finals d’any, amortitzar una altra part del deute per valor de 180.000 euros.

El batle, Joan Rodríguez, ha explicat que aquesta amortització de deute és possible per un romanent de Tresoreria d’exercicis anteriors i que, per una banda, deixarà l’Ajuntament amb la meitat del deute adquirit, i per l’altra, permetrà assolir "projectes ambiciosos per al municipi, a més de rescatar el poble de Ses Salines i de la Colònia de l’estat lamentable en què l’hem trobat a través d’obres de recuperació d’infraestructures i espais comuns".

Segons Rodríguez, "del romanent quedaran uns 400.000 euros per dur a terme actuacions que consideram de cabdal importància". A més, es destinarà una partida de 120.000 euros per a la rehabilitació i reforma de la teulada de la Casa Consistorial, que es troba en molt mal estat, i també a reorganitzar el segon pis de l’edifici per adequar-lo a dependències municipals, "en lloc de servir de traster i de magatzem de brutícia com fins ara".

Reconeixement policial

El ple ha aprovat per unanimitat el reconeixement públic a Julià Rado, efectiu del cós de Policia Local que ha deixat el càrrec en arribar a l’edat de jubilació, per la seva dedicació i actuacions desenvolupades en l’exercici de la seva professió durant més de 40 anys.