Publicitat
Publicitat

SA POBLA

Retiren les antenes de devora el CEIP Son Basca

Les antenes estaven instal·lades en aquest solar municipal des de 1999 i l'Apima de l'escola Son Basca en reclamava la retirada des que es va inaugurar el centre, l'any 2006

L'empresa Vodafone va iniciar ahir el desmuntatge de les vuit antenes de telefonia situades a la zona del poliesportiu de sa Pobla, a prop del CEIP Son Basca. Les antenes estaven instal·lades en aquest solar municipal des de 1999 i l'Apima de l'escola Son Basca en reclamava la retirada des que es va inaugurar el centre, l'any 2006. En diverses ocasions, els pares i les mares havien manifestat preocupació per la proximitat de les antenes tant al col·legi com al mateix poliesportiu.

La retirada de les antenes es va produir després que el Consistori així ho acordàs, per unanimitat, el mes de setembre. L'empresa de telefonia i l'Ajuntament han pactat un calendari d'intervencions per treure les vuit antenes, per tal que els clients no tinguin problemes de cobertura.

La infraestructura estava situada en un terreny cedit per l'Ajuntament gràcies a un acord amb la companyia el 1999, prorrogable cada cinc anys. Segons el Consistori, s'ha decidit rompre l'acord per fer cas de les peticions de l'escola. Precisament, dimecres a vespre el batle, Biel Serra, es reuní amb l'Apima per comunicar-los la decisió.

La retirada no garanteix que no se'n col·loquin de noves en altres llocs del municipi, com ja advertiren els edils en el ple de del mes de setembre, ja que el sistema de telecomunicacions el gestiona el govern central.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF