Rebenta una canonada d'aigües fecals i s'inunda l'aparcament de Cala Santanyí

El vessament no ha arribat a la platja, segons l'Ajuntament

Aquest divendres dematí s’ha produït un abocament d’aigües residuals a la zona de l'aparcament públic de Cala Santanyí. En investigar l’origen dels fluids, l'Ajuntament ha constatat que les aigües vessaven d’una canonada del punt d’impulsió del clavegueram de la part baixa de la cala cap a la depuradora, situada a poc més d’un quilòmetre del nucli turístic. L'abocament ha alarmat els veïns de la zona, davant la forta pudor que desprenia el vessament.

La taca contaminant no ha arribat a la zona de platja, segons han explicat fonts municipals. L’Ajuntament ha comunicat l’avaria a l’Agència Balear de l’Aigua (Abaqua), que ha mobilitzat els tècnics per procedir a la reparació de la canonada que ha rebentat. La brigada municipal ha ajudat a retirar les aigües acumulades a l'espai d'estacionament, que s'ha hagut de tancar.

Cala Santanyí és un dels 13 nuclis del municipi de Santanyí. Disposa de 350 places turístiques (dos hotels i diversos blocs d’apartaments), tot i que es veuen superades pel lloguer vacacional. La cala té habitualment uns 200 residents.

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF