Escolars de Manacor corren a favor dels nins i nines que patiren la torrentada

El Consell d'Infants ha impulsat la cursa 'Sumam quilòmetres de solidaritat'

Prop de 1.000 alumnes de 5è i 6è de Primària dels diferents centres escolars de Manacor han format part de la cursa escolar solidària amb els infants afectats per la torrentada del Llevant, que duia per lema 'Sumam quilòmetres de solidaritat'.

Aquesta cursa ha estat impulsada pel Consell d'Infants de Manacor. "La idea va sorgir dels consellers i conselleres, que recullen les propostes dels seus companys d’escola i gràcies a la implicació dels centres escolars de tot el municipi, del Patronat d’Esports, del Departament d’Educació, de la Policia Local i de l’agrupació de Protecció Civil hem fet possible aquesta festa", ha explicat la batlessa i presidenta del Consell d’Infants, Catalina Riera.

"Les horribles conseqüències de la torrentada varen commoure i mobilitzar tota la societat mallorquina i de més de la nostra illa; els infants tenim drets i deures que s’han de fer complir i un dels més importants és el de poder rebre protecció i ajuda en moments difícils", han dit els consellers i conselleres just abans de començar la cursa.

"Hem fet molta feina per fer possible aquest acte i tota la recaptació servirà per regalar jocs i alegria als nins i nines de Sant Llorenç, de Son Carrió i de s’Illot", han afegit altres components del Consell d’Infants.

Homenatge a Arthur

Abans del sus s’ha fet un petit homenatge a Arthur Robinson, el nin manacorí que les inundacions s’endugueren juntament amb la seva mare. Un poema que la glosadora Maribel Servera ha escrit per a l’ocasió i una amollada de coloms han servit per recordar i homenatjar l’infant: 

El record del teu somriure

no l’esborra el pas del temps,

hem guardat tots els moments

alegres que vàrem viure.

Vola amunt, ànima lliure!

Vola, tranquil i segur!

i escolta el vent, que ara et du

de part nostra, aquesta carta,

perquè el fet de recordar-te,

ens permet tornar a estar amb tu.

Després del sentit homenatge s’ha donat el sus a la cursa, que ha seguit una part del traçat de la via verda i ha acabat al parc municipal. Tan bon punt els alumnes han tornat han pogut berenar junts i gaudir d’una estona d’esbarjo.