Manacor recorda a l'empresariat local que ha d'aplicar l'equiparació salarial

AIPC és partidari de fer un llistat públic de les empreses que incompleixin la igualtat entre homes i dones en l'àmbit laboral

La igualtat entre homes i dones també ha d'arribar a l'àmbit laboral, perquè per sobre de tot és un dret constitucional. Aquest és el missatge que el Consistori de Manacor ha transmès en el darrer ple municipal, mitjançant un moció de Volem (la versió manacorina de Podem) aprovada de manera unànime.

L'acord insta el Congrés dels Diputats a crear la legislació necessària perquè no existeixi cap tipus de discriminació salarial entre homes i dones que realitzen una mateixa tasca. En un segon punt s'aprovà que "l'Ajuntament farà arribar a les empreses del municipi una comunicació per tal de conscienciar els empresaris de la vertadera igualtat", i farà constar, en el mateix comunicat, la petició que es fa al Congrés.

Joan Gomila, el portaveu d'AIPC (el grup independent de Portocristo, va anar més enllà en la lluita contra la discriminació salarial que pateixen les dones. Gomila proposà que es faci un llistat públic de les empreses locals que no compleixin amb l'equiparació salarial.

Suport de tots els partits

En la justificació de la moció, el regidor de Volem, Carles Grimalt, va incloure un dura crítica al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "pel seu menyspreu cap al principi d'igualtat entre ciutadans i ciutadanes". Grimalt es va referir a les declaracions de Rajoy durant una entrevista a una emissora de ràdio en què evità respondre la pregunta de si impulsaria una llei que obligàs a equiparar els salaris entre homes i dones. En principi, el PP demanà que es retiràs aquesta al·lusió, però finalment es va mantenir en el redactat i hi votà a favor.

La portaveu del PSOE, Núria Hinojosa, digué que en ple segle XXI declaracions com les de Rajoy, que demanà passar a una altra qüestió per no respondre la pregunta sobre la igualtat de salaris, "fan empegueir". El Pi, en boca de la batlessa, Catalina Riera, també donà suport total a la moció i en la línia d'AIPC reconegué la necessitat de "crear consciència social en les empreses privades" per tal que no discriminin les dones. Francisca Mas, per MÉS-Esquerra, remarcà que es fa necessari que s'apliqui la igualtat entre persones que realitzen una mateixa tasca i demanà que "la societat espanyola es comenci a reciclar".