MÉS critica que l'Ajuntament de Llucmajor organitzi l'ofrena a Jaume III amb presència "gonellista"

Lamenten que s'obri la porta a la presència de l'extrema dreta, que "tergiversa la història"

El fet que l’equip de govern de Llucmajor, encapçalat pel PP, hagi decidit enguany que per primera vegada sigui l'Ajuntament l'organitzador de l'ofrena floral al monument dedicat a Jaume III ha generat polèmica. El grup municipal de MÉS, en un comunicat, ha lamentat que no s'hagi consultat a la resta dels partits amb representació municipal.

"Des de MÉS per Llucmajor pensam que l’Ajuntament no pot organitzar ni finançar un acte que tergiversa, sense cap tipus de mirament, la història de Mallorca i de Llucmajor. L’Ajuntament de Llucmajor no pot permetre que la figura de Jaume III, una figura prou valorada a Llucmajor, on una de les escoles públiques i el passeig duen el seu nom, caigui en les mans de reaccionaris, nostàlgics, friquis i tots els sectors de l’extrema dreta amb presència a Mallorca", expliquen a través d'una nota en què lamenten que "els gonellistes", referint-se, entre d'altres, a la Fundació Jaume III, enguany s'hagin fet seu l'homenatge.

La figura de Jaume III

"L’Ajuntament és de tots els llucmajorers i el consistori i el batle no poden posar-se al capdavant d’un acte que no ajuda a fer conèixer correctament la figura de Jaume III i del seu context històric, sinó que fomenta els prejudicis i la ignorància", afegeixen des de la formació ecosobiranista.

"Mai en la història de Llucmajor –on recordam que el Partit Popular va governar de manera hegemònica durant 24 anys consecutiu– s’havia donat suport a un acte com el d’aquest diumenge", subratlla MÉS per Llucmajor.

"L'Ajuntament del poble de Maria Antònia Salvà no pot prendre part en favor d’un grup de gent que vol destruir la nostra llengua, la nostra història i la nostra cultura. Demanam seny als nostres governants i que un espectacle com el d’avui no sigui organitzat per l’Ajuntament de tots els llucmajorers", acaben la nota en un al·lusió a la presència de l'extrema dreta.