L'enderroc de l'hotel Porto Petro esponjarà el nucli i crearà aparcaments

L'Ajuntament de Santanyí permuta 450 m2 d'espai urbà per 4.000 m2 de zona verda a Cala d'Or

L'enderroc de l'hotel Porto Petro, situat just devora l’església del poble i des de fa 20 any sense explotació, permetrà la construcció d'una plaça amb un aparcament soterrat en el solar de 450 m2 que quedarà lliure en desaparèixer l'establiment turístic.

Ara s'estan fent les tasques de neteja de l'edifici per esbucar-lo. Després, la parcel·la passarà a ser propietat de l’Ajuntament de Santanyí, en compliment del conveni de permuta amb la propietat d'una zona verda pública d'uns 4.000 m2 a Cala d’Or, en concret al Caló del Pou, vora un altre establiment turístic dels fins ara titulars de l'hotel.

S'espera que en poques setmanes Portopetro perdi la imatge de l’hotel abandonat a l’entrada del nucli. La batlessa pedània, Joana Adrover, s’ha mostrat satisfeta per l'acord de permuta. "Aviat disposarem d’un espai públic per al poble i ajudarem a resoldre el problema d’aparcament, perquè ara mateix, en temporada baixa, tampoc hi ha lloc per aparcar als carrers de Portopetro", explica la delegada municipal.

Esponjament

Des de l’equip de govern municipal, el batle, Llorenç Galmés, confia que en un parell de setmanes l'hotel estigui esbucat. "La propietat fa dies que té llicència per a la demolició i es va comprometre que abans de la temporada d’estiu estaria acabada. A més, podrem aprofitar el desnivell dels carrers per fer l’aparcament, i aconseguirem l’esponjament d’un nucli madur, necessitat d’espais d’ús públic per als seus gairebé 1.000 habitants", destaca Galmés.