El quart festival de cervesa artesana d'Artà en servirà 100 varietats

Tindrà lloc els dies 1 i 2 de juny a l'amfiteatre de Na Batlessa

L'Artà Beer Festival arriba enguany a la quarta edició com un esdeveniment consolidat per als amants de la cervesa artesana. Així mateix, presentarà ArtàSana, la nova cervesa de la marca D'Artà, elaborada especialment per a l'ocasió pels organitzadors del festival, l'associació Malalts de Birra. La nova marca es comercialitzarà en diferents punts de venda del municipi. La mostra cervesera artesanal tindrà lloc els dies 1 i 2 de juny a l'amfiteatre de Na Batlessa i s'espera que hi passin més de 3.000 visitants durant les dues jornades.

Artà Beer 2018 comptarà amb un espai amb dotze assortidors, en què se serviran més de cent varietats de cervesa artesana, acompanyades d’una varietat de tapes i entrepans. També es muntarà un escenari que acollirà actuacions de diferents grups musicals per amenitzar el festival, a més d'una sèrie de concursos, tasts i xerrades que completaran l'oferta lúdica.

D'altra banda, es manté el concurs d’ homebrewers o cervesers casolans, en el qual qualsevol cerveser casolà hi podrà dur a avaluar la seva cervesa davant un jurat especialitzat. Els concursants tenen fins a les 10 hores del 2 de juny per presentar-hi les seves elaboracions; els resultats es faran públics a les 18 hores del mateix dia. Les tres cerveses presentades que obtinguin més bona puntuació seran premiades.

Col·laboració amb Aproscom

El festival cerveser ha estat presentat avui a l'antiga estació del tren d'Artà pel batle, Manolo Galán, la regidora d'Acció Cultural i Festes, Paula Ginard, el gerent d'Aproscom Fundació, Toni Gayà (que amb el seu 'Projecte Somriu' ha dissenyat l'etiqueta de la cervesa d'enguany), i una representació de Malalts de Birra i d'Artà Empresarial, l'associació d'empresaris del municipi.

Tomeu Coll, de 'Malalts de Birra', ha assenyalat que el festival "conserva l'essència de la seva idea originària, però també presenta novetats respecte dels anys precedents, com una zona infantil i un espai per a cervesa de botella que ens ha permès dur varietats més selectes que no es troben en barril". Per la seva banda, el batle d'Artà, Manolo Galán, ha felicitat els organitzadors per la bona feina i per la implicació que demostren any rere any "per inculcar la cultura de la cervesa artesana des del respecte i la divulgació, promovent paral·lelament la dinamització del municipi". El gerent d'Aproscom Fundació, Toni Gayà, ha agraït la possibilitat de poder formar part del festival.