Inca dóna 315 ajuts per combatre la pobresa energètica el 2016

Els Serveis Socials municipals han tractat 96 casos de desnonaments i deutes de lloguer

L'Ajuntament d'Inca ha atorgat 315 ajuts per al pagament de factures de llum, gas i butà fins a finals de novembre. "La intenció de l'equip de govern és poder arribar a solucions en els casos de pobresa energètica a la nostra ciutat, però creim que s'ha de treballar entre totes les administracions per combatre de manera efectiva i duradora aquestes situacions", ha comentat el batle, Virgilio Moreno. Els subsidis més nombrosos són els que fan referència a l' energia elèctrica; en total són 235 i ascendeixen a 33.223 euros. En el cas del gas i el butà, els subsidis arriben a 80.

Tota la tramitació dels expedients individuals de cada cas particular es realitza des del departament de Serveis Socials. Una tècnica avalua la situació i les necessitats de cada persona.

D'altra banda, durant el 2016 l'Ajuntament d'Inca ha atès 96 casos amb diagnòstic de deutes de lloguer i desnonament. Aquests expedients, gestionats des dels Serveis Socials, reflecteixen les circumstàncies de les persones que, per diverses raons, no disposen de rendes suficients per afrontar el pagament d'un arrendament o d'una compra. Es tracta, en tots els casos, de la manca de mitjans econòmics. "Cal subratllar que no tots els usuaris tenen un diagnòstic de desnonament, però sí de necessitat urgent", ha aclarit la regidora de Serveis Socials, Maricarmen Osés.