El GOB demana al Consell, el Govern i la Delegació del govern espanyol que revisin la llicència de Petit Deià

L'organització assegura que la urbanització incompleix la Llei del sòl

El GOB reclama, per mitjà d'una carta, que les institucions compleixin amb el "seu deure" i revisin els expedients de llicència de la urbanització Petit Deià. L'organització ecologista ha recordat en un comunicat que el Consell, el Govern i la Delegació del Govern espanyol havien de complir la Llei de règim local (la balear i l'estatal), en què s'estableix que "tots els ajuntaments estan obligats a enviar-los, cada mes, una còpia dels acords d'expedients de llicències que han aprovat". 

El col·lectiu recorda que les obres per construir Petit Deià ja han començat malgrat que la llicència incompleix la Llei del sòl. "Aquesta llicència fou concedida per l'Ajuntament de Deià el 30 de març del 2007. La llicència no va executar-se llavors i ara, arran d'una petició del promotor, s'ha tornat a concedir en els mateixos termes, menystenint la normativa supramunicipal sobrevinguda des de llavors", han explicat en el comunicat. 

També insisteixen en el fet que, des de l'organització, ja van demanar a l'Ajuntament que revisàs la llicència, però fins ara no havien obtingut resposta. Tanmateix, recorden que les administracions "encara poden actuar per evitar una realitat coneguda massa sovint: els casos de sentències que acaben donant la raó a la nul·litat de les llicències un cop les edificacions ja s'han construït".