Alcúdia homenatja Glòria Trias pels 40 anys d'investigació sobre Pol·lèntia

L'acte de reconeixement ha tingut lloc a Can Domènech, seu del Consorci

El casal de Can Domènech, seu del Consorci de la Ciutat Romana de Pol·lèntia, ha acollit l’acte de reconeixement a la trajectòria de Glòria Trias, vinculada a les excavacions al jaciment arqueològic, al costat del seu marit, el doctor Antoni Arribas. 

Glòria Trias, nascuda a Barcelona el 1925, té una llarga trajectòria com a investigadora, centrada en l’estudi de les ceràmiques gregues i romanes. Va participar durant més de 40 anys en les intervencions arqueològiques de la ciutat romana de Pol·lèntia.

A l'acte hi han assistit membres de les institucions que integren el Consorci de Pol·lèntia. La regidora de Patrimoni, Bàrbara Rebassa, ha lloat la tasca de la doctora Trias i ha recordat les dones vinculades a la ciutat romana, Glòria Trias, Margalida Orfila i ara Esther Chávez, per concloure que "Pol·lèntia té nom de dona".

Una dona emprenedora

Margalida Orfila Pons, que fou directora de les excavacions i mà dreta de l’arqueòleg Antoni Arribas, ha parlat de la trajectòria científica com a investigadora de Glòria Trias i el seu vessant personal i humà, destacant-ne el tarannà emprenedor.

Per al batle, Antoni Mir, la tasca de Glòria Trias i de la seva família envers les excavacions arqueològiques fa que "Can Domènech sigui per sempre casa seva". Una placa i una reproducció del cap de bronze trobat a Pol·lèntia en forma de penjoll són els detalls simbòlics amb què l'Ajuntament agraeix la dedicació de l'homenatjada.

Glòria Trias ha dedicat unes paraules a tots els assistents, agraint el reconeixement i explicant l’emoció que va sentir durant la darrera visita al jaciment romà.