Parlament
Política Parlament 15/11/2023

Salas es compromet a mantenir el català com a llengua preferent a IB3

El periodista pren possessió com a nou director general de l'ens al Parlament

ARA Balears
1 min
Albert Salas pren possessió com a director general d'IB3

PalmaEl periodista Albert Salas ha pres possessió aquest dimecres com a nou director general d'IB3, després que el Parlament el nomenàs en el ple de dimarts, amb els suports del PP, Vox, MÉS per Mallorca i Més per Menorca. Salas ha jurat el càrrec acompanyat dels membres de la mesa del Parlament i els portaveus dels grups parlamentaris. En declaracions als mitjans, ha refermat el compromís de mantenir el model lingüístic d'IB3, que estableix que el català és la llengua preferent de la radiotelevisió pública.

Aquest és el compromís que tant MÉS per Mallorca com Més per Menorca li exigien per comptar amb el seu suport parlamentari. "Tothom es pot expressar com vol a IB3, i els conductors són en català", ha exposat, i ha defensat la "naturalitat" de l'ús de les llengües i "continuar amb aquesta essència": "No es tracta de parlar de ruptures".

Salas ha assegurat que s'ha reunit amb diferents grups parlamentaris intentant comptar amb més suports dels que ja tenia garantits per part de PP i Vox. A banda del model lingüístic, ha situat com a principals reptes al capdavant de l'ens acostar els continguts a un públic més jove i també a les noves tecnologies. D'altra banda, en els cent primers dies de mandat preveu obrir un diàleg amb els treballadors de la casa per establir un pla estratègic.

stats