Parlament
Política Parlament 16/02/2024

El PSIB assenyala dos contractes adjudicats a una empresa fundada per la directora d'IB3 Televisió

El director general de l'ens públic acusa els socialistes de voler "destruir" i organitzar "espectacles" al Parlament

ARA Balears
3 min
El director general d'IB3, Albert Salas.

PalmaDurant la comissió de control d'IB3 d'aquest dijous al Parlament, diversos diputats del PSIB han assenyalat dos contractes menors adjudicats des del Consell de Mallorca a una productora fundada per la directora d'IB3 Televisió, Mar Comín. Es tracta de dos contractes que sumen uns 29.000 euros adjudicats a l'empresa Vivir del Cuento Comunicació, de la qual Comín és una de les tres fundadores. Les adjudicacions es varen anunciar quan el director general d'IB3, Albert Salas, ja havia fet públic que Comín agafaria la batuta de la televisió i Daniel Barjacoba, que en aquell moment exercia com a cap de premsa del president del Consell, Llorenç Galmés, la d'IB3 Ràdio.

Tal com recull Europa Press, la diputada Pilar Costa ha carregat contra el director general d'IB3, Albert Salas, i ha assegurat que l'ens públic no ha de ser "un club d'amics que s'adjudiquen entre ells contractes menors a dit": "No sé si és legal, però això ja ho aclarirem en un altre moment". Salas ha respost recriminant al PSIB que faci "insinuacions", que més tard ha titllat de "calúmnies": "No sabia que havia vingut a un jutjat", ha remarcat. El director general de l'ens ha negat que Barjacoba fes aquells contractes, i ha assegurat que els va adjudicar la Direcció Insular de Comunicació, i no el Departament de Presidència. També ha assegurat que no va informar Barjacoba que Comín capitanejaria IB3 Televisió, perquè "hi va haver un termini força ampli entre una decisió i l'altra". En el mateix sentit, ha remarcat que la mateixa agència de comunicació també va obtenir contractes durant l'etapa de govern socialista de Catalina Cladera.

El director general d'IB3 ha acusat la diputada socialista Mercedes Garrido de voler "destruir" i s'ha negat a "participar en espectacles". Per la seva banda, Garrido ha retret a Salas la seva "actitud xulesca": "La llei l'obliga a venir a sotmetre's al control del Parlament". El diputat del PSIB Ares Fernández ha criticat que el director general d'IB3 encara no hagi publicat a l'Oficina Anticorrupció la seva declaració de béns, malgrat que ja fa tres mesos que és al càrrec. Salas ha respost que l'ha entregat i desconeix el motiu pel qual no s'ha publicat: "L'hi puc passar per WhatsApp ara mateix".

Comín respon a les acusacions

Arran de la polèmica, en una carta dirigida als treballadors a la qual ha tingut accés l'ARA Balears, Comín exposa la seva visió dels fets. En primer lloc, assegura que "cap dels contractes va ser a dit" i que es varen aconseguir a través de dos concursos oberts al quals es va accedir a través del Perfil del Contractant del Consell de Mallorca, "atorgats per preu i proposta creativa". Per altra banda, diu que, en el moment en què se signen els contractes –el 8 de novembre, ella encara no havia pres la decisió de tornar a IB3. "No començ a fer feina fins dia 13 de desembre", diu. En relació amb els contractes, assegura que un d'ells és el de la Gala de Premis Literaris: "La nostra agència ja l'havia organitzat dos anys, quan el Consell de Govern estava en mans del govern anterior", assegura.

També dirigeix elogis cap a Barjacoba i Salas. "Els admir molt, però no eren amics quan vaig venir a dirigir la televisió", diu. "Ara sí, després de dos mesos de feina amb ells i veure la seva gran categoria professional i humana", afegeix. També critica l'oposició, a la qual acusa de no contrastar. "Els periodistes tenim molt clar la importància de contrastar abans de fer determinades acusacions. Es veu que en política no sempre és així", opina. També assegura "estar oberta a totes les critiques", però lamenta que s'hagin vist implicades en la polèmica les seves exsòcies.

stats