Parlament
Política Parlament 11/03/2024

El Parlament crearà una comissió d'investigació sobre el cas Koldo amb els vots del PP i Vox

Els populars reclamen al PSIB que se sumi a la iniciativa presentada per l'extrema dreta

2 min
Sebastià Sagreras, aquest matí al Parlament

PalmaEl PP finalment ha aclarit aquest dilluns que donarà suport a la proposta de Vox per crear una comissió d'investigació sobre el cas Koldo al Parlament. "Votarem a favor", ha anunciat el portaveu parlamentari del partit, Sebastià Sagreras: "Ens preocupen els silencis eixordadors de la senyora [Francina] Armengol, les contradiccions constants, les mentides i la falta de resposta a preguntes importantíssimes". El PSIB no ha aclarit, a preguntes dels periodistes, si hi donarà suport, mentre que MÉS per Mallorca i Unides Podem han dit que hi votaran en contra.

Sagreras ha defensat que "s'investigui la ramificació balear de la presumpta trama de corrupció socialista" i ha instat els socialistes a sumar-se a la iniciativa "encara que sigui a remolc". Minuts abans, el portaveu del grup parlamentari socialista, Iago Negueruela, ha evitat respondre quin serà el sentit del seu vot. Amb tot, ha insistit que el PSOE ja ha impulsat la creació d'una comissió d'investigació sobre el cas al Congrés dels Diputats. "Hem donat explicacions", ha assegurat: "El PSIB ha mostrat tots els documents i expedients".

En el mateix sentit, Negueruela ha posat el focus en el PP, insistint a defensar, com ha fet en les darreres setmanes, que els populars han intentat deixar caducar l'expedient administratiu per reclamar una part de l'import del contracte de 3,7 milions que ara investiga l'Audiència Nacional en el marc del cas Koldo. Un fet que el PP ha negat, encara que des del Govern no s'ha acreditat documentalment que el procediment continuï viu. "Hi ha moltes ombres sobre la gestió del PP respecte d'aquest expedient", ha assegurat Negueruela.

La portaveu parlamentària de Vox, Idoia Ribas, ha advertit per la seva banda que "els grups que votin en contra" de la comissió "quedaran desacreditats per donar lliçons de moralitat a ningú".

L'esquerra proposa una comissió en paral·lel

Tant MÉS per Mallorca com Més per Menorca i Unides Podem han proposat crear una comissió d'investigació sobre el mateix tema al marge de la de Vox. El portaveu de MÉS, Lluís Apesteguia, ha assegurat que la proposta de Vox "no és honesta": "És un partit que intenta eliminar l'oficina anticorrupció".

stats