Parlament
Política Parlament 21/05/2024

Més per Menorca deixa la comissió del cas Koldo perquè és un "teatre"

Denuncien que el PP i Vox han modificat el calendari de compareixences perquè influeixin a les europees

ARA Balears
1 min
Josep Castells, aquest migdia la Parlament

PalmaMés per Menorca ha decidit abandonar la comissió d'investigació sobre el cas Koldo al Parlament perquè considera que s'ha convertit en un "teatre". El diputat Josep Castells ha assegurat que el PP i Vox estan "instrumentalitzant" l'organisme per fer campanya per les eleccions europees. "Les mascaretes cada vegada són menys fake, i la comissió cada cop és més fake", ha afirmat la també diputada del grup Joana Gomila.

Ambdós parlamentaris han denunciat que la setmana passada, el PP i Vox, que tenen la majoria de vots en aquesta comissió, varen acordar modificar el pla de treball per "condensar les compareixences", per la qual cosa se'n faran 30 en només tres setmanes, i no en quatre, com inicialment estava previst. Amb el nou calendari, la comissió acabarà dia cinc de juny, i les conclusions es presentaran dia set, justament dos dies abans de les eleccions europees. Els menorquinistes consideren aquest moviment "un ús partidista de la comissió". "El veritable interès d'aquests partits no és conèixer la veritat, sinó enfangar l'activitat parlamentària a favor del seu rèdit polític", ha lamentat Castells. "No volem participar en aquest teatre ni formar part de la campanya de la dreta i l'extrema dreta", ha insistit.

"S'ha complert el que vàrem predir, que no serviria per aclarir la compra i reclamació, i que les conclusions ja estan decidides", ha afegit Castells. Amb la partida d'aquest partit, la diputada de Podem Cristina Gómez o el diputat per Formentera, Llorenç Córdoba, poden optar a participar en la comissió com a integrants del grup mixt.

stats