Prostitució
Política 21/05/2024

Vicenç Vidal vota contra la llei del PSOE contra el proxenetisme perquè "criminalitza i desprotegeix les dones"

Considera que el text és una feina "poc treballada i sense consens" i demana al PSOE que "es prengui seriosament un fenomen de gran complexitat com és la prostitució"

ARA Balears
1 min
Prostituta al peu de la N'II a les comarques gironines

PalmaEl diputat de Sumar Més al Congrés Vicenç Vidal, adscrit al Grup Plurinacional Sumar, ha votat aquest dimarts en contra de la reforma del Codi Penal per prohibir el proxenetisme que ha portat a la cambra baixa el PSOE al ple d'aquesta setmana. Segons diu, el text dels socialistes és un exercici "poc treballat i sense consens". Considera que és una eina per continuar "criminalitzant i desprotegint les dones que exerceixen la prostitució" i no aborda les qüestions estructurals que afecten les dones i que estan travessades per "la pobresa, el racisme o la transfòbia".

Vidal creu que la millor manera de fer suport a les dones que exerceixen la prostitució és derogar la llei d'estrangeria i la llei mordassa i evitar mesures que, com s'ha demostrat a països europeus com Noruega, Irlanda o França, només comporten "més precarietat, clandestinitat i indefensió per a les dones". Vidal ha recordat que "prohibir no és abolir" i que cal que el PSOE "es prengui seriosament un fenomen de gran complexitat com és la prostitució".

stats