Ajuntament de Palma
Política Cort 21/05/2024

Dos tècnics de Mobilitat de Cort dimiteixen per discrepàncies amb la Zona de Baixes Emissions del PP

El cap del departament i el cap de servei han renunciat als càrrecs mentre el regidor Deudero reconeix un problema ideològic amb ells

2 min
El regidor de Mobilitat, Antoni Deudero.

PalmaDos tècnics de l'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma han presentat la renúncia per discrepàncies polítiques amb el regidor de l'àrea, Antoni Deudero, sobre la tramitació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE). En paral·lel, el Consistori ha suspès la roda de premsa de presentació de la ZBE a Ciutat.

El cap del departament i el cap de servei van anunciar la dimissió divendres i, segons Deudero, el segon el va fer motivat perquè "havia arribat alhora que el cap de departament i, sense ell, no volia continuar". El regidor admet que entre el funcionari de més rang i ell existien "asintonies" polítiques, terme amb el qual reconeix les discrepàncies ideològiques entre tots dos. "Ell ocupava un lloc de lliure designació que vaig heretar de l'anterior legislatura. De fet, li vaig renovar la comissió de serveis, però ha renunciat per la seva situació personal, per l'estrès que li generava tramitar la ZBE. Li agraesc els serveis prestats", assegura Deudero.

Suspensió de la roda de premsa

L'alt càrrec, segons el regidor, "no es limitava a un treball tècnic o jurídic" i entrava en valoracions polítiques. "L'equip que es presenta a les eleccions ha de ser un. Els tècnics han de prendre decisions tècniques; i els polítics, polítiques", ha asseverat.

El regidor nega que existeixi relació entre les renúncies i la suspensió de la roda de premsa per explicar les característiques de la ZBE. En aquest cas, la decisió la va prendre el batle, Jaime Martínez, quan va saber que Deudero no havia compartit prèviament les mesures de la ZBE amb les associacions i entitats veïnals. "Em va dir que no podien assabentar-se pels mitjans de comunicació, i per això l'hem posposat", reconeix.

El PSOE demana explicacions

El portaveu del PSOE a l'Ajuntament de Palma, Xisco Ducrós, ha exigit a l'equip de Govern explicacions davant les "presumptes pressions" a funcionaris del Consistori, després de la dimissió de dos càrrecs de Mobilitat. Les renúncies són "una mostra més del caos i desgovern del PP i Vox a Palma, i del descontrol del batle, Jaime Martínez".

"Duim un any perdut per a la implantació de la ZBE i la inacció del batle pot suposar la pèrdua de fins a 30 milions d'euros de fons europeus", ha advertit Ducrós.

L'equip de Govern de Cort va demanar al govern d'Espanya una ampliació en el termini per implantar a Palma una ZBE. El Ministeri la va autoritzar fins al 31 de desembre del 2024 .

La ZBE és una de les accions per les quals el Ministeri va adjudicar a Palma 28 milions d'euros dels Fons Europeus, dels quals se n'han executat 18. 

stats