Parlament
Política Parlament 10/10/2023

L'aposta del PP per dirigir IB3 no supera la primera votació al Parlament

MÉS per Mallorca es planteja donar-li suport si s'assegura que els continguts a l'ens es mantindran en català

2 min
Albert Salas

PalmaLa votació sobre la nova direcció general d'IB3 –només ha obtingut 32 vots favorables– no ha superat el primer tràmit i s'haurà de tornar a fer d'aquí a un mes. El candidat del PP és el periodista Albert Salas. Partia amb el suport de Vox, però no ha sumat els vots necessaris per tirar endavant en primera volta. MÉS per Mallorca, que després de reunir-se amb Salas veia amb bons ulls la seva candidatura, finalment s'ha decantat, com el PSIB, per una abstenció. Ambdós partits, però, han deixat la porta oberta a negociar el seu suport a Salas en segona volta, en funció de quin model proposa per a IB3.

El portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha explicat que el partit va sortir satisfet de la reunió amb el periodista, i que es plantejaven donar-li suport. Després de compartir les línies vermelles dels sobiranistes en matèria de drets laborals, i Salas, ha assegurat, els va transmetre el "compromís de mantenir el català com a llengua d'ús normal d'IB3". No obstant això, les declaracions de la consellera de Presidència, Antònia Estarellas, en una entrevista a Diario de Mallorca, en què va mostrar-se disposada a introduir continguts en castellà a IB3, els va posar en alerta. "Ens varen fer dubtar sobre quin serà el plantejament, si serà el mateix que ens ha fet", ha expressat.

Per la seva banda, el portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha assegurat que estan disposats a parlar del model d'IB3, i ha remarcat que esperen a conèixer si el PP, aliat amb Vox, modificarà la llei que regula l'ens per introduir-hi més programació en castellà. No obstant això, diverses fonts del partit consultades veuen difícil acabar votant a favor de Salas, entenent que el candidat va unit al projecte per l'ens que sortirà d'una nova correlació de forces a la Cambra. Els vots de l'oposició ja no seran necessaris per al Govern en segona votació, quan només els caldrà el suport de 30 diputats, mentre que en primera volta en són necessaris 35 (el PP, Vox i Sa Unió en sumen 34).

stats