ILLES TECNOLÒGIQUES
Opinió 28/05/2016

Tens una idea per a una empresa innovadora?

2 min

Les noves aventures empresarials tenen més probabilitat d'èxit si disposen d’un entorn favorable i es llancen en el moment adequat. Ara és un molt bon moment per començar projectes innovadors, especialment dins l'àmbit de l'economia digital. Molts sectors encara no han evolucionat cap a nous models més tecnificats i el canvi és inevitable. Però una idea no és a bastament, has de tenir la capacitat de tirar-la endavant.

L'ecosistema d'emprenedoria a les Illes és jove i li cal aprendre i créixer molt, però hi ha gent molt interessant participant-hi. Persones i institucions que et podem ajudar a millorar les probabilitats d'èxit validant la teva visió abans que comencis, revisant el pla de negoci per descobrir-ne els punts dèbils, facilitant una xarxa de contactes de potencials clients, proveïdors, col·laboradors o inversors, recursos materials, com ara un espai al qual treballar a un preu reduït, i, en general, compartint l'experiència que et pot mancar.

En l'àmbit institucional trobam dos grans actors autonòmics: la fundació BIT i l'IDI, i en l'àmbit municipal, els vivers d'empresa com Palma Activa, IFOC, el viver d'Artà, el Centre Bit d'Inca, Eivissa Crea... La majoria ofereixen un espai subvencionat on començar a fer feina i orientació formal per crear un pla d'empresa, en menor part ajuda a la recerca de finançament.

Les patronals, especialment la seva confederació CAEB i la patronal de tecnologia gsBIT, també són un bon lloc on demanar informació i associar-se, especialment per la xarxa de relacions que et poden oferir als inicis.

Altres iniciatives com Mallorca Startups, que cerca visibilitzar la situació de l'emprenedoria i dels recursos que hi ha disponibles per als emprenedors internacionalment (van fer un article molt interessant a principi de mes http://mallorcastartups.com/post/143747219140/startup-ecosystem-majorca), alguns coworkings que, a més d'un espai, ofereixen suport a les noves empreses, o els clústers empresarials poden ajudar-te a dur a bon port la teva aventura.

stats