10/11/2023

També i especialment per nosaltres

2 min

PalmaEl pacte per a la investidura del socialista Pedro Sánchez pot tenir motius diversos segons qui valori els acords tot just consumats. Però, de la seva necessitat imperiosa, la constatació és que només el rebutgen aquelles persones i partits que es troben còmodes amb els objectius de l’extrema dreta o que, directament, són d’extrema dreta.

I com que això és el que passa al Govern de les Balears i als governs de la pràctica totalitat de les grans institucions públiques, més important és per als ciutadans de les Balears –i del País Valencià– aquest acord de governabilitat entre formacions d’esquerres i també de dretes, centralistes, nacionalistes, sobiranistes i independentistes. Ho és perquè als drets humans com són els de les dones que pateixen violència masclista, als de les persones del col·lectiu LGTBIQA+, al del medi ambient, als drets lingüístics, als dels centres educatius i als d’un llarg etcètera de persones, grups i entitats d’aquestes Illes només els faltava que també Espanya estàs governada sota la tutela i la pressió de l’ultradreta.

Si no hi ha res de nou i es consuma la investidura pactada, el Congrés espanyol serà el que proclamava la seva presidenta, Francina Armengol, el dia que va prendre possessió del càrrec: el de la inclusió de la diversitat. Són forces molt diferents les que s’han unit per fer Sánchez president, amb interessos i criteris particulars, però si hi ha una cosa en la qual tots convergeixen és en la necessitat d’evitar que, davant o darrere, governi Vox. Després s’haurà de veure si entre tots són capaços de fer política des de la diferència, des del respecte a la diferència, que no cal dir que és l’única manera de fer-la.

stats