PÍNDOLA LEGAL
Opinió 21/05/2016

Les sorpreses de la interconnexió ceba...

1 min

Alguns ja haureu sentit a parlar de TOR o la web profunda. TOR, sigles de The Onion Router (encaminador ceba) és un servei de comunicació paral·lel a internet que funciona amb un sistema de router per capes (d’aquí el nom de ceba) que permet navegar per la xarxa de manera anònima.

S’hi mouen traficants, terroristes, i els dolents més dolents de la pel·lícula. Suposa un veritable mal de cap per als serveis de seguretat d’empreses i països. Una autèntica jungla sense llei, ni control, on ni advocats, ni jutges, ni policies ho tenim fàcil.

Però no penseu que és una cosa llunyana a la quotidianitat. Facebook va ser la primera gran tecnològica a obrir un domini a TOR i any i mig després certifica que han superat el milió d’usuaris en aquesta versió. Què faran aquest milió de persones a Facebook per no voler deixar cap rastre del seu ús?

Un altre exemple proper: si fas servir Linkedin ja fas tard a canviar de contrasenya, perquè 117 milions de contrasenyes d’usuaris d’aquesta xarxa han estat robades i estan a la venda a TOR per l’esgarrifosa xifra de 2.000 €. Quina desil·lusió, la meva treballada contrasenya no val ni un cèntim!

La ceba ens farà plorar molt...

stats