OPINIÓ
Opinió 07/10/2019

Què és el que deis que sabeu?

2 min

No ho puc assegurar, però crec que és la primera vegada que sent un alt càrrec d’una formació política que, a les portes d’una campanya electoral, afirma rotundament que saben que no trauran ni un escó. És el que ha declarat Fina Santiago, de MÉS, aquest dilluns al programa ‘Al Dia’ d’IB3 Ràdio, com haureu sentit o llegit. La sinceritat s’agraeix sempre, i supòs que està bé saber les coses de bona font, encara que no contribueixi a arreglar-les. No ho sé, fins i tot d'això en tinc dubtes, perquè no sé què pensaríem d’un entrenador que, just abans de començar el partit, es posàs davant una càmera per dir que, per a ell, l’equip no hauria de sortir ni a jugar, perquè ja sap que tanmateix no tocarà pilota, que és exactament el que ha dit la consellera de MÉS. L'entrenador segur que, com a tal, no arribaria al partit següent.

El fet és que, ara que sabem el que MÉS sap, què ha de passar? Què han de fer aquells votants que puguin haver pensat dipositar la seva confiança en la formació ecosobiranista, una formació que, a més, acaba d’afegir també Esquerra Republicana per als propers comicis estatals? Votaran els seus representants, quan s’ha anunciat que, poc més o menys, és com tirar un paper a l’aigua?

En aquests moments, abans que no sentir que MÉS ja sap que no traurà cap escó, diria que qualsevol que no sigui militant o votant acèrrim d’un partit de la competència preferiria que li diguessin que els ecosoberanistes concorren al 10-N perquè a les Balears necessitam com el pa que algú demani per a nosaltres sense submissions al que decideixin els partits estatals. I, potser, en lloc de tanta sinceritat, hauria estat millor mostrar el tassó mig ple que no del tot buit i afirmar que, atès que El Pi ha descartat presentar-se per motius sobretot econòmics, alguns dels seus votants podrien acabar sumant resultats per a MÉS.

El que és clar és que quan qualcú afirma saber que li anirà malament, segur que encara li anirà pitjor. I deim pitjor que a les eleccions del 28 d’abril, que ja varen ser desoladores per als ecosobiranistes de Mallorca. A hores d’ara, només se m’ocorre que el PSIB i Podem deuen aplaudir amb les orelles les declaracions de Fina Santiago, molt sinceres, sí, tant com desafortunades.

stats