PÍNDOLA LEGAL
Opinió 11/06/2016

Promeses electorals enganyoses?

1 min

Amb les eleccions sempre hi ha una etapa divertida: les promeses prèvies. S'han presentat les 26 mesures del PP per al 26-J. Vaig llegir les tres primeres a 'Expansión'.

"Exempció dels primers 500 € de cotització". Així ja sembla que els nous contractes deixaran de pagar els primers 500 € de Seguretat Social, una quantia notable! Però no, la bonificació és sobre el percentatge a aplicar sobre els primers 500 € de sou, més o menys uns 170 € mensuals, que no estan malament, però no són 500.

"Qui trobi la seva primera ocupació no pagarà IRPF un any". És clar, com passa ara a la pràctica. Que el primer sou d'un jove sigui a jornada completa i de més de 1.000 € és gairebé un miracle, i si no és així, ara tampoc no paga IRPF perquè no arriba al mínim. Una bomba de veres...

"Els aturats de llarga durada que iniciïn un negoci no pagaran IRPF dos anys". Hem passat del "que es fotin" a exonerar de tributs. Aclarim-ho: només són els de llarga durada no tots els aturats. Quan comences un negoci després de tant de temps aturat, el normal és que no tinguis beneficis o si els tens siguin mínims, de manera que no pagaran un IRPF que segurament tampoc no haurien de pagar.

Aquestes eren les tres primeres, wow; no en vaig llegir més ...

stats