29/07/2022

Les promeses complides i les que s’endú l’avió

2 min

“Des que neixes fins a les portes de la universitat, a les Illes estudiaràs de franc”. Aquest podria ser l’eslògan de Francina Armengol a partir del setembre (amb matisos, perquè es farà gradualment començant pels infants de 2 anys). En tot cas, és una promesa que semblava que no arribaria mai i que formaria part de la propaganda electoral dels propers comicis, però no: el curs que ve, enguany, començarà a ser una realitat.

Dona vots aquesta mesura? En acabar comptarem, però no es pot acusar el Govern d’electoralista. Seria així si, com ha passat en altres ocasions, s’anunciàs a les portes de les eleccions i no es materialitzàs mai com, per exemple, la ja famosa part fiscal del REB.

Aquesta setmana la presidenta anunciava amb el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, que les Balears rebríem la injecció financera de l’Estat més potent que havíem rebut mai: 3.350 milions d’euros. Meravellós, però on són els doblers que havíem de rebre enguany especialment a les Illes pel REB? Passen els mesos i només existeix la partida als Pressupostos Generals de l’Estat 2022, però encara no han decidit (i ja haurien de ser aquí) com arribaran, amb l’afegitó que aquesta setmana ja s’ha fet la primera passa per elaborar els de l’any que ve.

Aquest dimarts ve Pedro Sánchez a despatxar amb el rei a Palma; esperem que no s’hagi oblidat la carpeta illenca a la Moncloa i anunciï l’execució d’alguna de les coses pendents que l’Estat té amb les Illes, i la llista no és petita.

La setmana que ve pot ser clau per veure si realment el PSOE té por de perdre les Balears. En funció del que s’anunciï i com, se sabrà. De moment, Armengol procura complir amb el que és a la seva mà, perquè és més que conscient que les promeses que venen de fora no se les endú el vent, se’n tornen amb avió.

stats