07/01/2024

Sense problemes en la Copa

2 min

Mitja dotzena de titulars a la banqueta, tres centrals esquerrans i Sergi Darder al timó de l’equip, després de dues suplències consecutives a la Lliga. Aquest ha estat l’argument per afrontar l’eliminatòria de la Copa davant un rival de Segona Divisió. Feia moltes temporades que el Burgos no competia en el futbol professional. El seu camp, El Plantío, podríem qualificar-lo com un clàssic d’allò que els nostàlgics escoltàvem per la ràdio i sempre a la mateixa hora cada diumenge. Com altres noms de camps entranyables: La Condomina, Las Gaunas o simplement el Lluís Sitjar.

Avui, al remodelat Plantío, el Mallorca ha imposat la seva experiència per continuar a la Copa amb una bona actuació de Dominic Greiff i David López. El jove central del filial (20 anys i 1,96 m d’alçada) ha fet un partit impecable, sense cap errada, i això és el millor que es pot dir d’un jugador. Sense Morlanes ni Samu Costa, que estan malalts, Sergi Darder ha jugat tot el partit de manera correcta, però sense fer cap exhibició. Sempre des de la imatge que ofereix la televisió, al mig del centre, no veiem el mallorquí gaire còmode. El seu llenguatge corporal no demostra gens d’entusiasme i els rumors sobre la seva sortida del club en aquest mercat d’hivern de cada vegada són més contundents. El que ningú no pot negar és la poca empatia que tenen l’entrenador i el futbolista d’Artà. En tot cas, l’equip ha encarat seriosament la competició de Copa i amb tres gols s’ha imposat al Burgos, que no havia perdut cap partit al seu camp i que té moltes possibilitats de jugar les eliminatòries d’ascens a Primera. Per tant, era qüestió de no badar i els mallorquinistes, ben concentrats en defensa, han aprofitat l’oportunitat. Després del zero a u de Gio González –un altre dels destacats–, Javier Aguirre ha volgut fermar el resultat amb l’entrada de Larin, Dani Rodríguez i Antonio Sánchez. Cada jornada que passa, el mallorquí aconsegueix tenir més protagonisme i la confiança del tècnic mexicà. Una acció seva ha significat tancar el partit amb un gol d’un altre mallorquí, Abdon Prats. Abans, l’artanenc ha deixat una bona pilota per a Larin, que ha significat el zero a dos. Per arrodonir el partit i el resultat, el porter Dominic Greiff ha evitat un gol clar a Fer Niño.

A banda de la classificació, el zero a tres és un bon resultat per esperar el compromís de Lliga de dissabte que ve a Son Moix. Serà davant un rival directe, el Celta, que també continuarà a la Lliga després d’imposar-se per 2 a 4 al camp de l’Amorebieta.   

Periodista
stats