29/06/2022

Preus a l'alça i fitxatges a la baixa

2 min

Són curioses, però ben simptomàtiques les queixes de molts d’aficionats del Mallorca davant els preus dels abonaments per a la nova temporada. Un d’aquests possibles socis diu que, si el club hagués fitxat Muriqi, no hauria fet cas dels preus i no tindria cap problema per pagar les quotes fixades. El sentiment mallorquinista pot fer front a això i a més. L’afirmació és rotunda i segurament compartida per molts d’aficionats, vist el rendiment que va oferir el davanter. L’únic que és obvi és que els seguidors el que volen és un projecte atractiu, amb bons jugadors. I la resta (obres de renovació de l’estadi, la nova camiseta, calendari, pretemporada, etc.) són temes de segon ordre. El que ens crida l’atenció és la contundència en què s’expressa l’aficionat en fer referència no a l’equip o a la plantilla, sinó únicament a un jugador, Muriqi, un professional que en només sis mesos va ser clau per mantenir la categoria i guanyar-se la confiança cega dels seguidors del Mallorca.

Evidentment, les queixes són respectables i el club se’n pot ressentir i captar menys socis nous dels que feia comptes. Les manifestacions de l’aficionat són prou eloqüents i pels despatxos de Son Moix les haurien de tenir en compte. Si el Mallorca aconseguís incorporar Muriqi, encara que fos cedit, i algun altre jugador contrastat, hi hauria molts de seguidors que no es queixarien dels preus i segurament renovarien el carnet.

D’aquí a pocs dies començaran els entrenaments i la secretaria tècnica no dona senyals de vida; sembla que la plantilla no presentarà gaires novetats. Nosaltres no dubtam que fan feina, però els resultats, de moment, es limiten a una sola incorporació, la del central Copete. 

Ricard Pla Forteza és periodista

stats