11/10/2022

Un partit impropi de la Primera Divisió

2 min

El que proposaren Elx i Mallorca en el darrer partit de la vuitena jornada és impropi de la màxima categoria. Llevat dels dos gols, un de córner i l’altre de penal, el bloc de notes només registra puntades de peu, joc subterrani, targetes grogues i dues expulsions. Naturalment, l’arbitratge va estar en consonància amb el simulacre de partit. Visitar equips amb problemes tradicionalment no ha estat un bon argument per als mallorquinistes. La història recent situa el Mallorca entre els que no treuen profit d’enfrontar-se a conjunts amb dificultats com les que presenta l’Elx. L’equip alacantí és el darrer classificat, amb un sol punt, ara amb dos, i el més poc realitzador, encara que tingui un davanter contrastat, com és Lucas Boyé, que es va autoexpulsar quan duia pocs minuts sobre el terreny de joc . A tot això hi hem d’afegir que l’Elx encara no ha fitxat entrenador i que, per tant, el tècnic del filial, Alberto Gallego, es fa càrrec de l’equip de manera provisional. Però tot això no ho va saber aprofitar l’equip de Javier Aguirre, que, després de fallar un penal, molt mal llançat per Muriqi, va ser incapaç de cosir una sola jugada de mèrit.

A tot això i en la primera i gairebé única aproximació de l’Elx, els locals marcaren a la sortida d’un córner. La segona part va ser on aparegueren totes les mancances del Mallorca a l’hora de proposar joc ofensiu i de creació. La pilota conduïa pels centrals de manera reiterativa i lenta sempre va ser controlada per la defensa de l’Elx, sobretot després de l’expulsió de Boyé. Ni així va saber el Mallorca aprofitar-se de la inferioritat numèrica dels locals. És evident que basar-ho tot a cercar el cap de Muriqi no és suficient i més si el jugador és expulsat. Possiblement va ser una manera de compensar la de Lucas Boyé, però Muriqi va ser poc intel·ligent i tot fa pensar que va caure en la provocació de Pere Milla. Al final encara haurien donat per bo l’empat, però el cert es que es va perdre una bona oportunitat de sumar els tres punts. El pròxim rival del Mallorca és un altre equip que sorprenentment ocupa zona de descens.

El Sevilla també presenta uns números impropis d’una plantilla dissenyada per competir a Europa. Però el partit no serà fàcil, tenint en compte el canvi a la banqueta. L’argentí Jorge Sampaoli, de 62 anys, és un entrenador de raça i sembla estar sempre en combustió, una actitud que transmet als jugadors en aquesta segona etapa a l’equip andalús. Serà dissabte a Son Moix a les 18.30 h. 

stats