19/05/2023

Feu-li matx a l’Eva!

2 min
Eva Parera, candidata de Valents, en una concentració de suport a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, el 14 de maig.

Eva Parera, candidata d’aquest partit nou, Valents, que era el d’en Manuel Valls, s’ha obert un perfil a Tinder, l’app de cites, “per arribar a més votants”. Esclar, esclar. Jo aviam si me l’obro, un dia d’aquests, per arribar a més lectors. La qüestió és arribar.

“L’alcaldessa que estaves buscant”, fa el text (en castellà) que aspira al matx. I la foto és la que hem vist, pels carrers. No surt ni fent esport, ni ensenyant una meta, ni llepant un xupa-xup, ni, natural i riallera, amb les piràmides d’Egipte de fons. Totes les meves amistats de Tinder procuren, amb la foto, mostrar una certa naturalitat. Surten fent trekking si l’únic que volen és rostollar i surten al damunt d’un vaixell si no tenen vaixell (perquè si en tinguessin, ja haurien lligat). Algunes d’aquestes amistats, és cert, surten en un plató, que és la foto d’aquell dia que, per qui sap quin motiu, les van entrevistar a la tele. Diu l’aspirant a robar-nos el cor que (tradueixo): “M’agrada conèixer altres persones de Barcelona amb ganes de millorar la ciutat i gaudir dels seus carrers i parcs, però més nets”. Això la fa semblar una mica refistolada, sincerament, i no és que et convidi gaire a demanar-li una cita. Quin pesat, en una app de cites, et diu que els parcs estan bruts? “M'encanten les terrasses –segueix–, sortir de copes i la seguretat és innegociable”. La frase és molt dispersa. Li agrada sortir, que bé, les copes, que bé, però tot seguit t’etziba que la seguretat és innegociable. ¿Potser vol dir que hem de demanar-li un gintònic i treure l’esprai de pebre? En canvi, això de “L’alcaldessa que estaves buscant” ho veig molt juganer. Ja se sap que hi ha oficis que, tradicionalment, sobretot si duen uniforme, s’associen al porno. El d’alcaldessa no estava entre ells, però ara segur que hi serà. “Fem que jo era l’alcaldessa i tu eres un quissoflauta?”, podrem dir a partir d’ara. Per sort, diu, també, el que no li agrada, i això, realment, foragita la majoria de candidats (candidats al seu cor, vull dir). “Abstenir-se Colauers, Cupaires, Okupes, Comunistes. FORA COLAU". El “Fora Colau” en majúscules, després de l’“Abstenir-se colauers” vol dir que l’odi que li té és dens com el formatge d’untar. Ah, i la pregunta que fa al final és com una promesa de nit mogudeta i sense final: “¿Vols fer amb mi Barcelona gran un altre cop?” Espero que no li demani una cita en Donald Trump, que ho va dir primer.

stats