21/12/2022

Un Mallorca seriós continua a la Copa

2 min

Una vegada passat el Mundial de futbol més hipòcrita, torna la realitat de la competició casolana. I ho fa amb la segona eliminatòria de la Copa, en la qual, com a la primera, hi pot haver sorpreses. El Mallorca, que ve de fer una minipretemporada, haurà de trobar el pols competitiu davant un club històric com és el Reial Unió d'Irun, un equip que ja va esborrar el Cadis a la primera eliminatòria. Com a curiositat, fa pocs mesos l’equip basc va ser comprat per l’actual entrenador de l’Aston Vila, Unai Emery.

L’equip de Javier Aguirre s’ha pres la competició de manera seriosa i s’ha imposat per la mínima a l'Irun. El solitari gol de Dani Rodríguez ha estat suficient per cobrir el tràmit amb professionalitat i continuar endavant a la Copa. El partit no ha estat res de l’altre món, però ha servit per comprovar que el Mallorca sembla tenir la porteria ben coberta. S’ha constatat en veure Dominc Greif fent una bona feina i tenint una intervenció clau a pocs minuts de l’acabament amb una excel·lent intervenció en una de les poques rematades que han fet els locals. El porter eslovac s’ha mostrat segur i tranquil, i això sempre és una bona noticia per als companys que té al davant. En aquest aspecte, l’entrenador mallorquinista no s’ha desviat ni un centímetre de les seves intencions a l’hora de plantejar el partit. Encara que fos a la Copa i davant un equip de categoria inferior, ha continuat amb el sistema de tres centrals amb els dos laterals per córrer la banda. L’onze que s’ha classificat per a la ronda següent no diferirà gaire del que pugui presentar-se a Getafe quan es reprengui la lliga. El Mallorca ha seguit fent el seu joc, concentrats i esperant el moment en què Muriqi doni aire a l’atac, que no ha estat del més destacat.

Un altre detall positiu és la incorporació a la plantilla de Tino Kadewere, un jugador que exhibeix qualitat i que, si no recau de la lesió que va patir fa uns mesos, pot ser un element a tenir molt en compte. El jugador de Zimbabue, cedit per l’Olympique de Lió, ja va reaparèixer en algun amistós i en la primera eliminatòria de Copa. Kadewere mostra maneres tècniques de qualitat i pot ser un complement perfecte per a Muriqi. En tos cas, el partit d’Irun ha servit per agafar ritme de competició i sembla que el Mallorca no l’ha perdut.  

Periodista
stats