03/03/2023

Quants litres, quants, de crema de verdures?

2 min

Ahir, que parlàvem del malbaratament, alguns lectors i tuitaires van voler compartir quines coses fan per aprofitar el menjar que sobra. M’enorgulleix molt viure al país del trinxat, de la coca de recapte i dels canelons de l'endemà de l’escudella, que són tres menges que adoro, i que són l’exemple perfecte de l’aprofitament. Abans es deia de nosaltres, els catalans, que érem garrepes. Ara ja se’ns considera més aviat sostenibles, perquè avui malbaratar no és de ric ni queda bé. ¿Val més que en sobri que no que en falti? Doncs potser no. Però siguem sincers, lectors que aprofiteu. La fase 1 la fa tothom. Parlem de la fase dos.

Vet aquí que el senyor Romaguera fa mongeta tendra i patata per sopar, i en fa més del compte, com sempre, perquè ja n’ha comprat més del compte, i en sobra. El senyor Romaguera, tot diligent, posa les restes en un túper. L’endemà fa bledes, i també en sobren, perquè també n’ha comprat més del compte, i, tot diligent, les posa en un altre túper. L’endemà decideix que, per aprofitar, farà crema de verdures. Les tritura, tot diligent, i les posa per sopar. Però n’ha fet tanta, de crema de verdures, que també en sobra. I aquesta és la fase dos!

Pots jurar que faràs crema amb les restes de verdures, sopa de peix amb caps i espines, croquetes d’espinacs amb els espinacs que van sobrar, però si la quantitat de tot això també és gegantina, si n’hi ha per a més d’una vegada, allò es florirà a la nevera. Litres de sopa de peix aprofitada que no s’aprofitaran, dotzenes de croquetes que potser seran menjades dos dies seguits però no tres, túpers i túpers de crema de verdures que acabaran creant vida pròpia o sepultats, per sempre, al congelador. Sigueu honestos. Sé de què parlo.

stats