22/03/2022

Josep Borrell ho ha vist venir

2 min

Llegeixo a l’ARA que el radiant Josep Borrell ha demanat invertir “més i millor” en defensa, perquè troba que la ciutadania del Regne està "envoltada de perills des de Gibraltar fins a Ucraïna". I ha afegit: "Ara ja és obvi que Europa està en perill".

Quan diu invertir “més” ja ho entenc, però quan diu "millor", no tant. ¿Vol dir, potser, que quan es comprin submarins hom s’asseguri que també suren? Suposo que sí. ¿O potser que les comissions siguin més altes? Tenint en compte que avui en dia en una unitat familiar on hi hagi la sort de tenir dos sous, un d’ells es destinarà en la totalitat a aigua, llum, calefacció i habitatge, em sembla ideal destinar els impostos a rearmar-se. L’aigua, la llum i la calefacció s’emporten una gran part del pressupost familiar, ara. Quan et diuen que és bo menjar peix i verdura frescos, et volen dir que no ho facis coincidir amb el trimestre en què et cau la llum. Aquell trimestre, rosegons. I la primavera que no arriba (ho dic pel fred) i en Borrell que vol comprar tancs.

Ara bé, si el Regne ha d’invertir més en defensa, els diners s’han de treure d’un altre lloc. I sé quin seria. La diplomàcia. Si Josep Borrell cobra, justament, per impedir els conflictes entre estats, i veu clarament que Europa “està en perill”, la seva feina no serveix per a res. ¿Quants diplomàtics hi ha a Europa, ara mateix, viatjant en primera classe i cobrant sous escandalosos per dir quatre coses de tant en tant? Si la diplomàcia no serveix per a res, estalviem-nos-la, que és molt cara. Jo, ara mateix, estic practicant per fer-me youtuber i demanar la nacionalitat andorrana.

stats