28/02/2022

La incapacitat de Josep Borrell

2 min

“Gràcies a Déu, Zelenski no és un d’aquells líders que fugen amagant-se en un cotxe”. Firmat: Josep Borrell, alt representant de la UE per a Afers Exteriors.

Enmig de la crisi de seguretat més greu que ha viscut Europa en dècades, enmig d’una guerra que amenaça amb convertir-se en un conflicte nuclear, enmig d’una tragèdia humanitària de més mig milió de refugiats i que tindrà repercussions sobre l’economia de tots els països de la UE, enmig d’una tragèdia que està canviant Europa a ulls veients, el cap de la diplomàcia europea té temps de fer una referència al president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont.

I quina referència. ¿El senyor Borrell hauria volgut que el conflicte a Catalunya de l’any 2017 hagués acabat molt pitjor? ¿Està comparant la posició de Rússia amb la d’Espanya?

Josep Borrell és un polític incapacitat per ocupar el càrrec que ocupa, perquè el cap de la diplomàcia de la UE no pot menystenir ningú per definició ni pot dedicar-se a tirar benzina sobre els problemes. En canvi, l’estil comunicatiu del Borrell polític ha estat sempre el d’una persona amb un irreprimible complex de superioritat intel·lectual i de menyspreu de l’adversari polític.

Tot això ja se sabia: no pot ser cap de la diplomàcia algú que perd els nervis quan li pregunten alguna cosa que no li agrada (l’“Stop it! de l’entrevista a la BBC) o algú que parla de “desinfectar” per referir-se a la presó dels adversaris, per citar dos exemples prou coneguts. En l’hora més greu d’Europa necessitem els millors. Borrell no forma part d’aquest grup.

stats