23/01/2024

Houston, tenim un problema

2 min
Francisco Hernández Maeso consultant el VAR durant el Reial Madrid - Almeria de diumenge.

Els àudios dels àrbitres del Madrid-Almeria són un tresor d’incalculable valor semàntic i sociològic que mereixen ser dipositats a la Biblioteca Nacional, just al costat dels de Fernández Díaz dient “Esto la Fiscalía te lo afina” i “Negaré, incluso bajo tortura, que esta reunión existió”.

Parlant-ne dilluns a la nit al Tu diràs, en Josep Maria Fonalleras comentava que l’ús de totes aquestes expressions de “High behind”, “Te lo pongo en slow” i “Te recomiendo un field review” (per què no fan servir les paraules en castellà que volen dir el mateix?) volien donar a la conversa un aire neutral i desapassionat com el “Houston, tenim un problema” de l’Apollo 13, amb la diferència que el problema era que aquí el que havia explotat era el pronòstic: el cuer estava guanyant per 0-2 a Chamartín. Alerta màxima.

“Et recomano que facis una revisió”, li diu l’àrbitre del VAR al del camp. És un “et recomano” amistós, de poli bo, perquè, en realitat, el que li està dient és “Ja estàs anant a la pantalla per canviar la decisió que has pres, perquè si no un amic meu que t’està veient des de la llotja i que té molt males puces s’enfadarà amb tu. I segur que tu no el deus voler fer enfadar, precisament el dia que debutes al Bernabéu, oi?”. I així fins a tres vegades, fent-li canviar tres decisions a un àrbitre debutant aquest any a Primera Divisió, gràcies a les quals el Madrid va acabar guanyant per 3-2.

Lliçó moral de la història, amic Fonalleras: si el Girona arriba als partits finals del campionat amb alguna possibilitat de guanyar la Lliga davant del Madrid, et recomano que facis una revisió de les butxaques, a veure si encara hi portes la cartera. En slow.

stats