07/03/2021

A falta de joc, punts

2 min

El VAR decideix un partit travat i que el Mallorca no ha controlat en cap moment, però tampoc el Cartagena. L’acció del penal dins l’àrea visitant només l’han detectada des d’una sala de videoarbitratge, perquè en el camp ningú no ha vist res. El llançament del penal ha significat el primer gol d’Álvaro Giménez, el jugador cedit pel Cadis que ha donat la victòria al seu equip. Per tant, podríem dir que, a falta de joc, bons són els punts aconseguits, que refermen el lideratge del Mallorca, ara amb sis més que l’Espanyol.

La jornada 28 ja començava divendres a vespre amb bones notícies. L’Espanyol deixava perdre dos punts (1-1) contra l’Oviedo i dissabte el Leganés feia el mateix davant el Castelló (0-0). Dos rivals directes que no sumaren de tres. Fins i tot el Rayo Vallecano també perdia dos punts (1-1) davant Las Palmas, igual que l’Sporting de Gijón a Ponferrada. Precisament l’equip asturià és el pròxim rival del mallorquí diumenge que ve.

Sembla que a aquestes alçades de la competició comencen a aparèixer les dents de serra en determinats equips. També les hem vistes a Son Moix. El Mallorca no ha fet un bon partit, tot i que s’ha acostat més a l’àrea rival.

Salva Sevilla i Rubén Castro, dos il·lustres veterans de la lliga, s’han saludat efusivament en el túnel de vestidors, recordant l’època en què coincidiren en el Betis a Primera Divisió. El golejador canari, autor de tretze gols, no ha encertat una acció clara davant Reina i, en canvi, l’andalús ha tornat a fer una passada d’autèntic crac perquè Amath marcàs un magnífic gol. Ara és el màxim golejador, amb vuit. La imatge del senegalès demanant la llibertat per al seu país ha estat un gest reivindicatiu que es mereix tot el respecte. Aquesta acció ha estat el més destacat d’un partit que han disputat amb més nervis dels prevists, a causa de la pressió que sembla imposar-se el Mallorca quan juga de local. El fet de saber-se més líder ha provocat algunes errades i petites mostres de manca de concentració, només imputables a l’exigència de guanyar a Son Moix. En qualsevol cas, l’equip de García Plaza ha arribat als seixanta punts quan falta molt per al final de temporada. Ara els mallorquinistes tindran temps per assaborir la victòria amb l’important matalàs de punts que tenen a la classificació. La lliga no s’atura i diumenge han de visitar el Molinón, el camp d’un històric com és l’Sporting de Gijón, un equip que, contràriament al Mallorca, encara no ha perdut cap partit a ca seva.

stats