PÍNDOLA LEGAL
Opinió 09/04/2016

2.000 € pel seu estat de WhatsApp

1 min

Un jutjat de Moncada ha condemnat un metge per intromissió il·legítima a l’honor d’un altre company. El motiu, el seu estat de WhatsApp posava “No et refiïs de F. S. O.”.

La sentència obliga el condemnat a indemnitzar-lo amb 2.000 euros i a posar com a estat en el seu perfil la següent frase: “Mitjançant sentència de data 2015.12.30, G. M. P. va ser condemnat per intromissió il·legítima a l’honor de F.S.O.”.

Els dos metges no es duen molt bé que diguem, i el fet de tenir en accés públic un comentari que afectava la seva reputació professional ha estat mereixedor d’aquesta doble condemna. No sé si és pitjor l’obligació de tenir una frase d’aquest tipus en el teu WhatsApp o els 2000 €.

“Es tracta d’una mera desqualificació, allotjada durant diversos mesos en un espai d’accés públic, que afecta negativament la reputació de l’afectat, la qual és especialment important en l’espai de la seva professió mèdica”, explica el magistrat a la sentència.

La condemna no recull la total petició de l’afectat, que demanava 10.000 € i l’obligació de publicar la frase “F. S. O. és una persona de confiança“, però això era obligar el demandat a expressar uns sentiments que no tenia i el van canviar.

Ara ja podeu anar corrents a veure quina és la vostra frase d’estat de WhatsApp...

stats