14/04/2024

La caverna contra Broncano

2 min

David Broncano és un presentador i humorista amb talent que ha innovat en el gènere dels late night amb La Resistencia, un programa aparentment improvisat, però amb bons guionistes que el sostenen. Broncano juga el paper de despistat, d’home tranquil que no es prepara les entrevistes i que li diu al convidat obertament no haver vist les seves pel·lícules o escoltat els seus discos. Ha trobat un filó en un estil disbauxat i juganer que ha connectat amb els més joves.

Era qüestió de temps que les televisions generalistes el volguessin a la seva graella. Qualsevol hauria previst que el fitxatge el fes una cadena privada, però ha estat la pública la que ha llançat l’aposta. La seva contractació per a TVE ha estat un serial saldat amb les destitucions de la presidenta de l’ens i el director de continguts. Han necessitat diversos intents fins que els vots progressistes s’han imposat als conservadors. La competència, en la seva facció caverna de la dreta, s’ha llançat contra ell a causa de considerar-ho un fitxatge polític. Ana Rosa Quintana i Pablo Motos (i els seus sequaços) ja han decretat que Pedro Sánchez el vol en horari de màxima audiència per colar les seves idees. Pensa el lladre que tothom roba. És Motos qui hauria de preguntar-se per què inclou una tertúlia de ‘cunyats’ al seu programa per desacreditar el Govern espanyol quan la seva és una proposta blanca (i masclista) de formigues i jocs. El Hormiguero és un bon format consolidat que triomfa malgrat el seu presentador. No gràcies a ell.

L’acusació dels rivals no té cap sentit perquè Broncano mai no ha basat el seu programa en els continguts polítics. Una altra cosa és que la ideologia estigui a tot arreu. Com deia aquesta setmana Jorge Javier Vázquez, Motos “hauria de desitjar sort a Broncano en lloc d’armar un sidral”.

Per desgràcia, destronar El Hormiguero no serà fàcil, perquè el seu èxit no mostra esgotament. TVE fa bé d’apostar per propostes fresques, encara que caldrà veure com hi encaixa una idea tan lliure com la de La Resistencia, que apel·la directament als millennials amb convidats que són cantants de trap, youtubers i influencers. Podrà Broncano continuar demanant-los en prime time quants de doblers tenen en el banc o quantes vegades han boixat el darrer mes?

stats