Jaume Alzamora
04/08/2023

Carta oberta a Llorenç Galmés

2 min

El sentit comú i la saviesa popular aconsellen rectificar. Diuen que és de savis. Senyor Galmés, no s'ho prengui com una indignitat. Sé que en política mantenir-se ferm i impassible pot semblar un senyal de fermesa. No ho és. Sincerament, crec que ha de demostrar més sensatesa i, si bé és important saber guanyar, encara ho és més saber perdre. Guanyar pot ser fàcil; assumir la derrota, no tant. Per això, li deman que sigui un president digne i reconegui l'error. Sigui el president que Mallorca mereix.

La cosa és complexa, però la gent no és beneita i el seu immobilisme no ens duu enlloc. Fa massa dies que la premsa en parla. Fa massa dies que la seva actitud i la del seu govern desprestigien la màxima institució del nostre autogovern. No pot ser que una obsessió personal sigui motiu de polèmiques i controvèrsies. La ciutadania de Mallorca espera de vostè que resolgui problemes i no que en provoqui de nous. 

La seva dèria per eliminar el carril bus-VAO l'ha portat a iniciar una espiral de mentides encadenades que només poden finalitzar amb el reconeixement dels errors i l'assumpció de responsabilitats. Senyor Galmés, està atrapat en les seves pròpies mentides, que tapa cada dia amb una altra de més gran. Més aviat que tard haurà d'afrontar la realitat falsa que ha construït i explicar totes aquestes contradiccions, que només cerquen l'objectiu de justificar una mesura irracional. És esclau d'una promesa electoral que sabia que no podia complir i esclau dels seus socis negacionistes. No oblidem que la implantació del carril bus-VAO és una alternativa de futur en matèria de mobilitat, perquè incentiva l'ús del transport públic i els vehicles compartits. No és una mesura estrictament pensada per resoldre els embussos (que també). Està plantejada des de l'òptica ambiental, i per això els seus socis l'obliguen a fer el ridícul d'aquesta manera. Senyor Galmés, sincerament, rectifiqui i recuperi la dignitat que el poble de Mallorca espera del seu president. De vostè esperam que faci feina en benefici de tothom i no que perdi el temps.

Mallorca té per davant molts de reptes, com ara combatre la saturació turística i propiciar un model econòmic que retengui talent. Mallorca necessita que el Consell continuï devora els municipis. El Consell ha d'ajudar a fer créixer la idea d'identitat compartida dels mallorquins. Té l'oportunitat de fer la vida més fàcil a la gent. De veritat que centrarà la seva presidència lliurant una batalla estèril? Rectifiqui. Mallorca li ho agrairà.

Portaveu de MÉS per Mallorca al Consell.
stats