13/06/2022

"Barcelona s'ha anat degradant”

2 min

"Barcelona s'ha anat degradant al llarg dels anys i aquesta situació continuada és visible passejant per la ciutat. Fins ara no hi ha hagut acció sancionadora amb caràcter dissuasiu i no netejar ha incrementat la sensació de desendreçament".

La frase la va pronunciar ahir Albert Batlle, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, en la presentació de les mesures de civisme, ahir anomenades “hàbits d’endreça urbana”. Notin que és el mateix govern municipal el que admet la degradació de la ciutat.

S’agraeix la sinceritat, però les pintades o les escombraries acumulades no han augmentat cap sensació de desendreçament. La degradació de Barcelona ha estat un fet, no una sensació, i com hem dit sovint, com més temps passa sense cap reacció de l’Ajuntament, degradació crida degradació. Barcelona va molt tard a endreçar-se. Ara, a un any de les eleccions, l’Ajuntament presenta una campanya per netejar pintades quan ja s’han menjat totes les persianes de comerços i garatges, i la ciutat gasta més que mai en recollir escombraries.

El civisme no funciona només a base de pressupost. I si vol que el ciutadà en sigui corresponsable, cal que l’Ajuntament tingui una actitud sostinguda d’autoritat, d’estar-hi a sobre, i que sigui molt clar que el civisme és una prioritat. Algú l’ha encarnat, aquesta autoritat, tots aquests anys de degradació? Ara es vol minimitzar l’abandonament de mobles i els contenidors desbordats de deixalles perquè, o bé no es dobleguen els cartons, o es deixen al costat dels contenidors. Molt bé. Qui se n’ha ocupat, fins ara? Hi havia algú a l’Ajuntament a qui li fes mal als ulls? Entenen els barcelonins i la marea turística que ens visita que a Barcelona hi ha normes i que es fan complir? Tant de bo ens endrecem.

stats