08/07/2022

Armengol espipella la tàctica Sánchez

2 min

13 i 14 de setembre són les dates que té en ment el Govern per començar el curs polític. Són els dies que, de moment, el Pacte rumia agendar el Debat de política general, el més important de la legislatura i que serà el tret definitiu –tot i que ho deim molts de pics– a la cursa cap a les eleccions autonòmiques del maig de 2023.

Davant la por d’un refredament econòmic, que pot acabar amb una recessió per la geopolítica internacional depenent que Putin obri o tanqui el grifó del gas cap a Europa, Francina Armengol té la seguretat que els resultats macroeconòmics de les Illes seran més que positius gràcies a una temporada turística que es preveu de rècord històric, més enllà dels efectes col·laterals de la massificació i que no surten en els comptes de resultats econòmics. Tot plegat, li permetrà fer una intervenció triomfalista per emmudir el discurs tremendista de la dreta, que exigirà una rebaixa generalitzada d’impostos per fer front a les conseqüències de la guerra a les butxaques dels illencs.

Com farà Pedro Sánchez en el Debat de política general de la setmana entrant, la presidenta llançarà una mesura estrella que acapararà tots els titulars, probablement incidint en l’escut social per protegir les classes socials més desfavorides.

I no hem de perdre de vista que, de la mateixa manera que Sánchez ha convocat el debat del Congrés just després de l’èxit de la cimera de l’OTAN per aprofitar l’onada a l’alça de la seva figura (tot i que els seus socis d’Unides Podem li han emboirat la foto finsh), és possible que Armengol també vulgui treure’s de damunt la cita més important de l’any al Parlament –juntament amb pressupostos– per evitar hipotètics retrets de l’oposició davant possibles desavinences amb els partits del Pacte provocades per la necessitat de marcar perfil per l’apropament electoral. La presidenta mira de reüll què fa Madrid per agafar idees i, tal vegada, evitar disgustos. 

stats