TRIBUNA OBERTA
Opinió 01/04/2020

Els aplaudiments també són per a vosaltres

i
Antoni Noguera
2 min

Tinent de batle de Cultura i Benestar SocialCada dia quan són les 20 h sortim a les balconades, als espais que ens queden de contacte amb la comunitat enmig d’aquest confinament per la crisi sanitària provocada pel covid-19, i aplaudim. Aplaudim perquè avui hi ha molts d’herois anònims, sense capa, però no per això menys herois. Són els sanitaris, els professionals del sector de la neteja, els que fan possible que els supermercats continuïn operatius... en definitiva, tots aquells sectors de primera necessitat que no han aturat, tot al contrari.

Per això, avui, el meu aplaudiment vull que sigui per als treballadors dels serveis socials. Com a responsable de Benestar Social de Cort vull agrair infinitament la seva tasca, com també la de les entitats del tercer sector. Els professionals de l’Ajuntament de Palma estan fent una feina admirable i tremendament necessària per garantir que ningú no quedi desatès, sobretot els col·lectius més vulnerables.

Des que es va decretar l’estat d’alarma, des de l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palma hem atorgat més de 1.400 ajudes ajudes econòmiques per a la cobertura de necessitats bàsiques i habitatge per un valor de més de 360.000 euros, unes ajudes que ens han permès arribar a 1.070 famílies. A vegades les xifres cal emmarcar-les perquè l’esforç dels treballadors ha estat majúscul i gràcies això s’han pogut donar gairebé un 60 per cent més d’ajudes que els mateixos 15 dies del mes anterior.

Els professionals dels serveis socials han continuat treballant de valent, i tots els centres de serveis socials municipals funcionen amb els equips de guàrdia: atenen les situacions d’urgència i redirigeixen les necessitats d’acompanyament. Hem reforçat els serveis d’ajuda a domicili i així hem pogut arribar a més de 700 llars. Tot i que els casals d’autonomia i centres de dia resten tancats, continuam fent un seguiment personalitzat a tota la gent gran usuària d’aquests serveis. Dia a dia estam pendents de les noves demandes que ens arriben a través dels telèfons d’emergència i per això hem posat en marxa un nou servei de compra d’aliments i repartiment a domicili.

Tot això, a grans trets, és la feina encomiable de què us parlava. I és per tot això que avui el meu aplaudiment és per als grans professionals dels serveis socials de l’Ajuntament de Palma. Ells són la nostra trinxera, i a ells els devem, sense dubte, fites tan importants com a societat com la inclusió i la cohesió socials. El meu més sincer agraïment és per a vosaltres. Gràcies.

stats