TRIBUNA

Can Blai

Una tribuna del vicepresident del Consell de Mallorca, Francesc Miralles

FRANCESC MIRALLES MASCARÓ

El món de Blai Bonet té en la casa del carrer de Palma, n. 74, de Santanyí, l’epicentre vital i creatiu. La casa és el refugi del poeta i alhora el punt de contacte amb el món exterior, del qual li duran noves tots els qui van a visitar-lo. Aquesta casa senzilla oferirà a qui travessa la vidriera un espai de trobada, ja sigui entorn de la c amilla o a la fresca del corral, a la vora de la cisterna. Aquesta casa familiar, on es respira la petjada del poeta, s’ha de convertir en la Casa Blai Bonet. Centre de Poesia.

El projecte que ara engegam des del Departament de Cultura del Consell de Mallorca fa justícia a un dels nostres grans creadors, Blai Bonet, i, a partir de la seva obra, el seu llegat i la seva paraula, obre les portes a continuar sent un lloc de trobada, un espai per viure i estimar la poesia. El món del poeta santanyiner s’enriqueix amb el contacte amb companys de tertúlia com els poetes Damià Huguet i Antoni Vidal Ferrando, entre molts d’altres. El Centre de Poesia vol continuar sent casa seva, un espai de projecció de la nostra cultura des de Santanyí cap a la resta del món.

Tenc la sensació que, a punt de començar les obres, d’aquí a pocs mesos, a principi del 2018, no només complim amb un compromís adquirit amb un dels grans creadors d’aquesta terra, sinó que també asseguram la continuïtat de la tasca d’estudi i de dinamització poètica que ha dut a terme fins ara la Fundació Mallorca Literària del Consell de Mallorca. El poeta deia que “saber mirar salva” referint-se a la seva manera de mirar i viure l’art, que ara descobrim gràcies a la feina feta durant quatre anys de gestió del llegat de Blai Bonet. I això ens permet, ara, vint anys després de la seva mort, seguir descobrint noves facetes desconegudes de Blai Bonet, com és la vessant artística, i afirmar que “en Blai sempre és allí, viu: il·lumina el seu país”. Benvinguts a Can Blai.

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF