Misc 10/09/2014

Xile demana el suport d'organismes internacionals per investigar l'atemptat

Els Estats Units i el Regne Unit alerten els turistes en territori xilè pel "risc potencial d'atacs indiscriminats"

Efe
1 min
Un agent de la policia fa guàrdia davant del palau presidencial La Moneda, a Santiago de Xile.  IVAN ALVARADO / REUTERS

SANTIAGO DE XILEXile ha demanat la col·laboració d'organismes internacionals especialitzats en atacs amb explosius per tal d'aclarir els fets de l'atemptat d'aquest dilluns a una boca d'entrada del Metro de Santiago, en què 14 persones van resultar ferides.

Les autoritats policials i judicials han assegurat que la investigació del cas està avançada. El fiscal Raúl Guzmán ha explicat que "s'estan investigant diferents grups antisistema sense jerarquia". Guzmán ha afegit que els sospitosos captats per les càmeres de seguretat no eren dos sinó tres, i que encara no se'ls ha identificat el rostre.

Alerta anglosaxona

Arran de l'atemptat, les ambaixades a Xile dels Estats Units i del Regne Unit han reforçat aquest dimecres l'alerta als turistes que viatgin al país. Washington adverteix que "és un risc continu" la possibilitat de col·locar-se més artefactes explosius "aleatoris" en espais públics.

Per la seva banda, Londres ha avisat que "hi ha una amenaça subjacent de terrorisme" a Xile. El Regne Unit ha matisat que, tot i que els atacs de "terrorisme domèstic" són improbables, poden ser "indiscriminats" i en llocs freqüentats per turistes.

stats