BARÇA
Misc 20/08/2020

“El nou Barça serà més jove i atrevit”

El club presenta Pedri el dia que Abidal confirma que va dimitir renunciant a un any de contracte

i
Toni Padilla
3 min
Pedri arriba a un Barça que "serà més jove i amb més talent"

BarcelonaAmb 17 anys, Pedro González López (Tegueste, Santa Cruz de Tenerife, 2002) viu ràpid. Fill del fundador d’una penya del Barça a les Canàries, va passar una prova al Reial Madrid que “per sort no va anar bé”, tal com explica ell mateix, i va convertir-se en un dels debutants més joves de la història del Las Palmas. I fa uns mesos el Barça el va fitxar i l’ha deixat jugar al club canari fins ara, quan arriba a un club que viu un terratrèmol institucional. Però Pedri, tal com vol ser conegut com a futbolista, sembla que no té por. Just el mateix dia que era convocat per la selecció sub-21, va ser presentat al Camp Nou, i va explicar que el seu ídol és Iniesta i que ara vol “aprendre del millor, Messi”, i que vol que l’argentí es quedi, en referència als rumors sobre el futur del capità. Pedri va deixar clar que no vol marxar cedit sinó que vol quedar-se per treballar ja a les ordres de Ronald Koeman. El nou director esportiu blaugrana, Ramon Planes, que va acompanyar-lo a una roda de premsa on el president Josep Maria Bartomeu va intentar tenir un paper secundari, va afegir que tampoc valora vendre’l abans del debut, malgrat que “han arribat moltes ofertes”.

Pedri va costar cinc milions d’euros a finals del 2019, quan Planes va tancar l’operació acompanyat del llavors director esportiu, Éric Abidal. “El fitxatge es va fer ben ràpid, no va ser complicat. El vam veure en el seu debut de pretemporada amb el primer equip del Las Palmas i ràpidament es va veure que tenia estil Barça. Amb el típic estil canari, que el permet jugar en diferents posicions”, va explicar el nou secretari tècnic blaugrana, que situa aquest fitxatge dins d’una estratègia per “construir un Barça jove i atrevit”. I Pedri serà un dels puntals, juntament amb el portuguès Trincão, fitxat de l’Sporting de Braga, Ansu Fati o Riqui Puig. Precisament del futur d’aquests jugadors en va parlar Planes, ja que Ansu Fati ha començat a treballar amb un dels agents de futbolistes més temuts, el portuguès Jorge Mendes, per gestionar les ofertes que rep. “Hem estat moltes hores treballant amb Koeman per saber què vol. Els pròxims dies en veurem els resultats però, per respecte, no podem fer públic tot el que es diu internament. En els dos últims anys portem la línia d’apostar pels joves de casa. Però s’ha de buscar un equilibri entre els jugadors joves i els que tenen experiència per fer un equip campió”, va dir, i va afegir que “dins d’aquesta manera de treballar de Koeman, en què es potencia el talent dels joves, no tenim pensat perdre jugadors com Ansu Fati, encara que arribin grans ofertes”.

I tot plegat l’endemà de la renúncia del fins ara responsable de l’àrea esportiva, Éric Abidal, per qui Planes va tenir unes paraules: “Va fer una gran feina. A les secretaries tècniques els resultats arriben amb el pas dels anys, i ara es veurà la feina feta”. El francès, per cert, va penjar a les xarxes un missatge en català en què confirmava que va decidir dimitir, malgrat ser ratificat a la junta de dilluns, renunciant a un any de contracte. “Aquest segon comiat inclou dos anys en què he intentat treballar per fer un Barça millor. Dues temporades intenses que he donat per finalitzades per decisió pròpia. Malgrat que la junta directiva em va ratificar dilluns en el meu càrrec, dimarts passat vaig presentar la dimissió”, va explicar. Marxa d’un club on no s’ha sentit valorat per la directiva-

stats