Misc 08/07/2015

El pànic encamina les borses xineses a la seva quarta setmana negra

Els principals índex s'enfonsen i 1.300 valors suspenen cotització per haver superat les pèrdues màximes permeses en un dia

Efe
2 min
Les borses xineses cauen ja fa setmanes. JOHANNES EISELE / AFP

PequínLes dues principals borses xineses, Xangai i Shenzhen, viuen una nova jornada negra i s'encaminen cap a la quarta setmana consecutiva de pèrdues gairebé ininterrompudes. Malgrat que la cotització de més de la meitat dels seus títols ha quedat suspesa a mitja sessió d'aquest dimecres, la debacle ha seguit amb una caiguda propera al 4% de l'índex de Xangai.

L'índex general de la Borsa de Xangai, l'indicador de referència dels parquets xinesos, va perdre 144,63 punts, fins als 3.582,50 punts, a mitja jornada, després d'haver perdut un 1,29% ahir. En els primers minuts del dia, però, va arribar a perdre un 8% i més de 1.300 valors dels 2.800 que hi ha a les borses xineses havien suspès cotització per haver superat les pèrdues màximes diàries permeses, que estan en el 10%.

Poc abans de la pausa de migdia ja eren 1.429 empreses (el 51 per cent del total entre els dos mercats) les que havien caigut en aquesta situació i van deixar de cotitzar, el que no ha impedit que l'índex general, amb els valors restants, hagi seguit caient.

L'altre mercat de valors del país, Shenzhen, va obrir també aquest matí un 4,44% a la baixa, i va arribar a la mitja sessió amb una caiguda d'un altre 3,30%.

Mentrestant, poc després de l'obertura dels mercats, el banc central xinès ha anunciat mesures addicionals per dotar de més liquiditat a la Corporació de Finançament del Mercat de Valors de la Xina (CSF, sigles en anglès) per intentar aportar estabilitat.

La Comissió Reguladora del Mercat de Valors de la Xina (CRMV) ha reconegut mitjançant el seu portaveu, Deng Ge, que hi ha "pànic" al mercat xinès. Les borses del país no només van camí de la quarta setmana de debacle sinó que ja venen dels pitjors resultats trimestrals registrats en el quart de segle de vida dels parquets xinesos.

stats