Misc 21/05/2013

Almenys 24 morts pel gran tornado d'Oklahoma

El nombre de víctimes es redueix de 91 a 24: fonts del servei d'emergència han explicat que s'han comptat doblement. El tornado, de tres quilòmetres de diàmetre, ha durat 40 minuts i ha recorregut 32 quilòmetres. Està classificat com a EF4 a l'escala de tornados, la segona categoria més forta

Agències
2 min

WashingtonLes autoritats nord-americanes rebaixen a 24 la xifra de morts pel tornado d'aquesta matinada de dimarts a Oklahoma, al sud dels EUA.

Durant la matinada, l'oficina forense estatal havia confirmat que hi havia 51 morts i s'esperaven almenys 40 persones mortes més, cosa que ha provocat que s'arribés a parlar de 91 víctimes mortals. Fonts del servei d'emergència han explicat que s'ha comptat doblement el nombre de cadàvers.

No obstant això, es preveu que aquesta xifra augmenti, perquè hi ha un gran nombre de ferits i les autoritats busquen encara 24 alumnes d'una de les escoles afectades. El president dels Estats Units, Barack Obama, ja ha decretat l'estat de catàstrofe natural a la zona afectada i ha anunciat l'enviament d'ajuda federal a la zona.

Fonts hospitalàries han xifrat en 240 el nombre de ferits, dels quals almenys 70 són menors. Tanmateix, les autoritats han assegurat que moltes persones segueixen atrapades i els equips de rescat continuen buscant entre la runa, en particular, al suburbi de Moore, on el tornado ha sigut més devastador.

Almenys 7 dels nens morts eren alumnes de l'escola elemental Plaza Towers. Aquesta escola ha sigut una de les més afectades pel tornado i les autoritats busquen encara 24 alumnes sense saber si són entre les runes o en algun hospital de la zona, segons ha informat el vicegovernador estatal, Todd Lamb.

Amb més de tres quilòmetres de diàmetre, el tornado ha afectat els suburbis del sud d'Oklahoma City i ha arrasat cases i edificis al seu pas.

El tornado ha estat en acció durant uns 40 minuts i ha recorregut uns 32 quilòmetres entre les poblacions de Newcastle i Moore. Està classificat com a EF4 a l'escala de tornados, la segona categoria més forta.

Entre els edificis afectats hi ha dues escoles, un cinema i un hospital, i es tem que centenars de famílies hagin perdut casa seva.

El Centre de Predicció de Tempestes de l'Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica −NOAA, per les sigles en anglès− ha assenyalat que ha sigut un tornado de categoria EF4, la segona màxima, amb vents de fins a 320 quilòmetres per hora.

stats