Misc 23/01/2016

Michael Bloomberg podria presentar-se com a candidat independent a la presidència dels EUA

Segons publica 'The New York Times', el multimilionari exalcalde de Nova York decidirà si se suma a la cursa per la Casa Blanca abans del març, en funció de com evolucionin les primàries demòcrates i republicanes

Ara
2 min
El multimilionari exalcalde de Nova York, Michael Bloomberg. SPENCER PLATT / GETTY

BarcelonaMichael Bloomberg, el multimilionari exalcalde de Nova York, ha demanat als seus assessors que preparin una eventual campanya per presentar-se com a candidat independent a la presidència dels Estats Units, segons ha informat aquest dissabte 'The New York Times'. Segons el prestigiós rotatiu nord-americà, Bloomberg estaria disposat, fins i tot, a aportar un milió de dòlars de la seva butxaca per finançar la campanya.

L'exalcalde de Nova York, de 73 anys, s'hauria marcat de termini fins a principis de març per decidir si participa o no en la carrera per la Casa Blanca –les eleccions són el 8 de novembre–, després que al desembre posés en marxa una enquesta per veure si té possibilitats de disputar la presidència a Donald Trump i Hillary Clinton, els favorits als bàndols republicà i demòcrata, respectivament.

Llegiu 'Porti el seu multimilionari!', sobre la influència dels diners a les eleccions dels EUACap candidat independent ha guanyat mai una elecció presidencial als Estats Units, però Bloomberg, que compta amb forts vincles a Wall Street i un punt de vista social liberal, veu possibilitats en la seva candidatura si els republicans escullen com a candidats Trump o el senador de Texas Ted Cruz –el segon més ben posicionat– i els demòcrates trien el senador de Vermont, Bernie Sanders, explica 'The New York Times'.

Bloomberg, va exercir com a alcalde de la ciutat de Nova York entre el 2002 i el 2013, i el 2007 va canviar la seva afiliació política de republicà a independent –abans havia estat demòcrata–. En els últims anys ha gastat milions en campanyes a favor de limitar el control d'armes i la reforma migratòria. Tot i que s'ha plantejat altres vegades aspirar a presidir els EUA, mai ha acabat formalitzant la seva candidatura. El juny passat, diversos líders demòcrates li van proposar competir amb Clinton, però va rebutjar la proposta.

stats