Misc 28/12/2014

Un incendi obliga a evacuar 467 persones d'un vaixell italià davant la costa grega

El foc s'ha iniciat per causes encara desconegudes al garatge de l'embarcació. El mal temps dificulta les tasques de rescat

Efe
2 min

AtenesS'ha declarat un incendi aquest aquest matí en un "ferri" italià que havia sortir de la ciutat grega de Patras cap a Ancona (Itàlia) amb 467 persones a bord. En aquests moments s'està procedint a l'evacuació de l'embarcació i 150 persones han estat traslladades ja amb bots salvavides.

Amb tot, el mal temps està dificultant les tasques de rescat i d'aquestes 150 persones només 35 han pogut ser traslladats a un dels vaixells que participen en l'operació. A la zona del sinistre hi ha fortes pluges i vents que aconsegueixen força 7 a 8 en l'escala de Beaufort.

Les primeres informacions apuntaven que l'incendi està sota control, però alguns dels passatgers rescatats que han parlat per telefon amb mitjans grecs asseguren que les flames s'han fet amb dues terceres parts de la nau i que encara no estaria controlat.

El foc ha començat cap a les 04.00 hores de la matinada (02.00 GMT) per motius encara desconeguts en el garatge del transbordador 'Norman Atlantic', en el qual hi havia 222 vehicles.

En l'operació de rescat participen set embarcacions privades, quatre llanxes de la guàrdia costanera, tres helicòpters i dos avions de les forces aèries gregues.

La guàrdia costanera italiana, per la seva banda, ha enviat un remolcador al lloc del succés.

El ministre grec de Marina Mercant, Miltiadis Varvitsiotis, ha informat que el comandament de l'operació de rescat és coordinat per les autoritats italianes, amb suport de Grècia. El govern italià assegura que el primer ministre Matteo Renzi està seguint molt de prop la situació.

El foc en l'embarcació es va declarar quan es trobava a 45 milles nàutiques al nord-oest de la illa de Corfú i a 22 milles de la costa italiana.

El vaixell havia sortir a les 15.30 GMT de Patras amb destinació a Itàlia a través de Igumenitsa, amb 467 persones a bord, 411 passatgers i 56 membres de la tripulació (22 italians i 34 grecs).

stats